Anne Boysen fra Broager skal designe Danmarks næste klassiker

7. september 2020 Broager
Morten Lorenzen og Anne Boysen. Pressefoto
Morten Lorenzen og Anne Boysen. Pressefoto

Når første afsnit af den nye sæson af Danmarks Næste Klassiker tirsdag aften vises på DR1, bliver det med et kraftigt lokalt fingeraftryk. Den ene af deltagerne i serien, møbelarkitekten Anne Boysen, stammer nemlig fra Broager. Derudover er en stor del af hendes medvirken filmet på snedkervirksomheden 3D Inventars værksted på Ellegårdvej i Sønderborg.

Anne Boysen er nemlig lillesøster til 3D Inventars ejer, Morten Lorenzen, og de to søskende lægger ikke skjul på, at de arbejder mere end almindeligt godt sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er simpelthen tunet ind på den samme frekvens.  Vi forstår hinandens tanker, og når vi arbejder, er to ord og en håndskitse nok, inden vi går på værkstedet og leger”, siger Anne Boysen i en pressemeddelelse.

Hun bliver bakket op af sin storebror, der fortæller, at de to søskende ofte ikke behøver at tale sammen for at kunne forstå, hvad den anden tænker. Det gør samarbejdet mellem dem nemt.

”Vi supplerer hinanden rigtig godt, og det har været rigtig rart at arbejde tæt sammen i denne periode”, siger Morten Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meget forskellige

De to søskende er rigtig gode til at bruge hinandens forskelligheder.

”Styrken ved vores samarbejde er, at vi har 100 procent tillid til hinandens faglighed. Vi er vidt forskellige som mennesker og fagpersoner, men vi forstår at udnytte hinandens kompetencer og elsker begge at skabe. Det med at skabe har vi lært fra barnsben og ligger som en dyb drivkraft i vores begges liv – det er en nødvendighed for at vi trives”, siger Anne Boysen.

Det var deres far, Peder Lorenzen, der i 1974 startede PL Snedkeri i Broager. Både Morten Lorenzen og Anne Boysen er nærmest vokset op på værkstedet. Virksomheden rykkede siden til Sønderborg og blev omdøbt til 3D Inventar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Morten Lorenzen overtog virksomheden, mens Anne Boysen flyttede fra byen for at uddanne sig. Hun bor i dag – sammen med sin familie.

Vanvittigt dygtig

Det er anden sæson af Danmarks Næste Klassiker, der skydes i gang tirsdag aften. I hvert af de seks programmer får deltagerne stillet en opgave, hvor de skal designe et møbel på kun tre uger. I hvert program kåres en vinder. Deltagerne skal selv designe møblet, men må gerne få hjælp til at producere det. Anne Boysen var ikke et sekund i tvivl om, at hun gerne ville have hjælp fra sin storebror.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er den eksperimenterende og idérige designer og min bror er håndværkeren med overblikket og løsningerne til, hvordan vi kommer i mål. Morten elsker at blive udfordret af mine skøre idéer, og siger aldrig nej til at springe ud i noget nyt, så selvfølgelig skulle han hjælpe med at eksekvere mine designs under optagelserne. Og så er han bare så vanvittigt dygtig”, siger Anne Boysen.

Korte deadlines

Programserien byder på seks opgaver til designerne. Anne Boysen valgte, at tre af de opgaver skulle løses på 3D Inventars værksted i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da Anne Boysen blev tilbudt at komme med i programmet, var hun i tvivl, fordi det er så vanvittigt korte deadlines. Hun var nervøs for, om hun ville kunne nå at designe og producere noget på så kort tid, men storebroren fik hende overbevist om, at han ville hjælpe med at producere og lege med.

”Min søster og jeg tænker enormt ens, og vi ser mange af de samme ting. Vi hygger os, og det har været rigtig sjovt at arbejde sammen”, siger Morten Lorenzen.

Han tilføjer, at de to søskende faktisk kan være så indforståede, at andre ikke har en jordisk chance for at følge med, når de rigtig kommer i gang.

Tilbage på værkstedet

Nu, hvor programserien er klar til at gå i luften, er Anne Boysen rigtig glad for, at hun valgte at sige ja til at være med. Dels fordi hun har gennemgået en kæmpe personlig udvikling og dels fordi hun har fået muligheden for at komme tilbage på værkstedet, hvor hun hører hjemmeDet kan hun eksperimentere og lege sammen med dygtige håndværkere.

Derudover har optagelserne ført til, at hun og hendes bror er kommet rigtig tæt på hinanden igen.

”Det er faktisk ret rørende. Det har været sindssygt hårdt at være med, men vi er kommet lige så tæt på hinanden, som dengang, vi var børn. Jeg har nydt at få lov til at eksperimentere og lege med Morten igen. Og så kender jeg ikke andre end Morten, der har den samme kvalitetssans som mig. Ofte føler jeg, at jeg er nødt til at undskylde, fordi jeg altid vil lave tingene lidt bedre, men Morten har det på præcis samme måde som mig, siger Anne Boysen.

Første afsnit af Danmarks Næste Klassiker vises tirsdag aften klokken 20.00 på DR1.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Stigende energiforbrug i Sønderborg-virksomhederne under Corona-pandemien

22. juni 2021 Samfund

Sønderborg virksomhedernes samlede energiforbrug steg i 2020 med 6 procent, og det er især virksomheder med gas i fremstillingsprocessen, der har haft en stigning i energiforbruget. Det viser den nyligt offentliggjorte Monitoreringsrapport for CO2-udledningen i Sønderborg-området for 2020. Den gode nyhed er, at virksomhedernes CO2-udledning siden 2007 er reduceret til 97.030 tons CO2,men det stigende […]

Læs mere...