Anne Mette Hancock og Jakob Melander hyggede for bogcafé-gæsterne

8. oktober 2017 Kultur

Søndag eftermiddag havde 55 gæster fundet vej til Brecklings 24. Bogafé på Hotel Comwell i Sønderborg, hvor krimiforfatterne Anne Mette Hancock og Jakob Melander løftede lidt af sløret for, hvordan de har det med at skrive krimier.

“Det er altid dejligt at være i Gråsten, Sønderborg og omegn”.

Sådan lød de første ord fra krimidebutanten Anne Mette Hancock, der er vokset op i Gråsten. Hun strøg tidligere på året til tops på bestsellerlisten med sin debutbog Ligblomsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anne Mette Hancock.

“Jeg har altid skrevet, men aldrig sådan at jeg gik og drømte om at leve af det. Så det at blive forfatter var altså en drøm, som jeg slet ikke vidste, jeg havde”, siger hun.

Anne Mette Hancock er journalistuddannet.

“Men jeg følte, at fakta ligesom begrænsede mig og ville meget hellere fortælle alle de historier, som jeg har indeni end jeg ville skrive andres historier”, siger Anne Mette Hancock.

Jakob Melander har egentlig altid vidst, han ville skrive.

“Men jeg kom ind i musikken og turnede rundt. Så jeg har spillet på Sønderborghus, Roskildefestival og rundt om i landet og Europa”, siger han.

Efter at have rundet de 30 læste han litteraturvidenskab og tog sideløbende en dramatikeruddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere år senere sendte han et manuskript ind til et forlag.

“Men jeg hørte ikke fra forlaget og sendte det så til flere – og fik et ja på bare 14 dage”, siger Jakob Melander.

Sådan er det at udgive en bog

Når en forfatter udgiver en bog, så betyder det, at den sendes til et forlag, hvorefter der skal rettes til, så den er helt, som den skal være. Og så kan der sagtens gå nogle måneder, inden den trykkes og sendes ud til boghandlere og anmeldere.

“Da jeg ventede på min første bog skulle komme, der kravlede jeg nærmest rundt på væggene. Man ved jo ikke, hvordan den modtages”, siger han. Senere blev det sådan, at Jakob Melander var i gang med den næste bog, mens en anden var på vej ud til boghandlerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er mine tanker jo omkring den bog, som jeg er i gang med”, siger han.

“Min bog havde været ude hos nogle bogbloggere og de var vældig glade”, siger Anne Mette Hancock, som på den måde fik en fornemmelse af, at hendes bog ikke ramte helt ved siden af.

Derfor blev det krimier

Jakob Melander fortæller, han altid har været vild med tegneserier, krimier og rockmusik, så for ham gav det total mening at skrive krimier.

Jakob Melander.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og hovedpersonen skulle være realistisk, så det blev en politimand. En apoteker render jo ikke rundt og opklarer mord”, siger han.

“Jeg har en kvindelig journalist på min egen alder og en mandlig journalist i 50’erne. Forlagene kan godt li’ serier og det er ikke urealistisk, at journalister kommer tæt på mord og anden kriminalitet flere gange gennem deres karriere”, siger Anne Mette Hancock.

“I min bog er den ene hovedperson ret hård, så jeg ikke får skyld for at lave en ‘femi-krimi’, som flere mænd kalder kvindelige forfatteres bøger”, siger hun.

Anne Mette Hancock kom i gang med Ligblomsten på en ferie, hvor hun sad og kiggede på en kvinde. Hun forestillede sig, at hun selv var på flugt og så blev genkendt af kvinden.

“I tankerne flygtede jeg videre og det begyndte jeg at skrive om. Da jeg kom hjem, lagde jeg de kapitler, jeg havde skrevet, i en skuffe, indtil min mand foreslog, jeg fik skrevet den bog, som jeg snakkede om, mens han trak det økonomiske læs imens”, siger hun.

Anne Mette Hancock har en kontrakt med sit forlag, der siger hun skal skrive fem bøger.

Det er præcis det antal, som Jakob Melander har fået udgivet.

“Og så er der en, der udkommer til foråret plus en, der er ved at blive redigeret. Det er bedst for mig, jeg er i gang med den næste bog, når der er en på vej ud i butikkerne”, siger han.

Krimi i Gråsten

En gæst spørger Anne Mette Hancok, om hun ikke kunne forestille sig at skrive en krimi, hvor handlingen foregår i Gråsten.

“Det kan jeg sagtens og den skal foregå i Gråsten Skole, hvor der er et par lærere, jeg sagtens kan forestille mig blive slået ihjel”, siger Anne Mette Hancock, der åbentbart stadig husker sine folkeskolelærere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 COVID-19, Broager

Se listen med Kviktest-stedernes opdaterede åbningstider

12. maj 2021 COVID-19

Nordborg: Nymølle Kro, Nymøllevej 4 BEMÆRK: Åbner 13. maj Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Augustenborg: Væksthuset Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Sundeved: Forsamlingsgården Mandag 08:30 […]

Læs mere...