Anonyme reagerer på byråds-skrivelse fra forvaltningsdirektør

19. august 2015 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

 

På Facebooksiden “Politik i Sønderborg” ligger en skrivelse til byrådet, hvor direktør i Børne- og Uddannelsesforvaltningen Carsten Lund reagerer på rådhussøndagens artikel i Ekstrabladet, hvor der er kritiske røster – og SønderborgNYT er blevet kontaktet igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne gang på grund af forvaltningsdirektørens orientering til byrådet, der altså er lagt på Facebook.

I avis-artiklen står der blandt andet, at det stadig sejler på Alssund Børne- og Ungdomscenter, ABU.

Carsten Lund skriver bl.a.:

Direktør Carsten Lund vil have, at ansatte i hans forvaltninger går glade til arbejde og glade hjem igen. Foto: Sønderborg Kommune

Direktør Carsten Lund vil have, at ansatte i hans forvaltning går glade til arbejde og glade hjem igen. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne Helms satte sig i spidsen for at få forholdene på plads, bl.a. med udskiftning af den daværende leder. ABU er nu blevet godkendt af SocialTilsyn Syd.

Udsagn 9: udtalelser fra en PP (tidligere ansat som ønsker at være anonym)

CL: Jeg ser gode muligheder fremadrettet med de udskiftninger, der er sket på personalesiden samt med udskiftning af myndighedsleder samt med det ledelsesmæssige fokus, som jeg har sat på at lede Marianne Helms. Det har bl.a. betydet, at vi ikke har sat nye tiltag i gang i 2015, men der er fokuseret på at skabe orden på basis- og kerneopgaverne. Et fokus som jeg har sat fra første dag og som er kommet før Arbejdstilsynets påbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

CL: . Det er korrekt, at der er medarbejdere, der søger andre jobs. Primært i Haderslev, idet de har valgt at opruste på normeringen på området. Vi har en stab af meget dygtige medarbejdere i kommunen, som jeg vurderer, som de dygtigeste medarbejdere. De medarbejdere, som er søgt væk,  har været meget kritiske overfor de nødvendige ændringer, som vi nu gennemfører for at løse udfordringerne.

Anonyme ansatte

Nye anonyme ansatte siger til SønderborgNYT, at en væsentlig årsag til de dårlige arbejdsforhold i forvaltningen er ledelsesstilen, hvor det bliver skåret ud i pap, at …citat: “gør du ikke som jeg siger, så skal jeg sørge for, at du ryger ud”.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et sted i sin skrivelse virker det til, at direktøren ser let på, at medarbejdere, der er kritiske overfor ledelsens planer, er rejst til andre kommuner. Han tænker nok heller ikke på, at socialrådgiveres faglighed igen og igen bliver trådt under fode af deres leder og at det kan være en medvirkende årsag til et skidt psykisk arbejdsmiljø”, siger de to ansatte, der ønsker anonymitet. Redaktionen har deres navne og adresser.

“Der kommer en fyreseddel, hvis man kritiserer sin ledelse – uanset om man gør det internt eller til pressen”, siger de.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ser ud til, at direktøren slet ikke tænker på, at den person der stod i spidsen for oprydningen på ABU, selv var en del af den øverste ledelse på stedet og også dér ændrede og ændrer fagpersoners indstillinger med stor autoritet”, siger de anonyme kilder.

AM-gruppen skal ind og beskrive arbejdsforholdene i hele Børne- og Uddannelsesforvaltningen, så det bliver tydeligt, hvad der skal trimmes, når målet er en velfungerende forvaltning og medarbejdere der trives.

SønderborgNYT ville gerne have set, at undersøgelsen også handlede om, om de børn og familier, der har brug for hjælp og støtte, også får det.

 

29. maj 2024 Samfund, Sønderborg

TV: Borgmesteren kommer med appel til regeringen og Folketinget

29. maj 2024 Samfund

Tonen er klar og ligefrem i en henvendelse fra borgmester Erik Lauritzen, der sammen med lokale fagforeninger har sendt et brev til regeringen og de folkevalgte på Christiansborg: Det kommunale offentlige velfærdssystem er underfinansieret, og til SønderborgNYT TV siger Erik Lauritzen, at der ikke er brug for flere skattelettelser. Årsagen til borgmesterens appel er, at […]

Læs mere...