Ansatte på sygehuse og ældreområdet kan Covid-19-testes i weekender

22. april 2020 COVID-19

Medarbejdere med borgerkontakt på sygehusene, på sundheds- og ældreområdet i kommunerne, på socialområdet og i lægepraksis kan fra i morgen torsdag booke tider til test for COVID-19 direkte ved regionen, hvis de ønsker det – også selvom de ikke har symptomer.

Region Syddanmark har ledig testkapacitet i weekenderne, hvor der er er færre henvisninger fra praktiserende læger og har derfor mulighed for fremover at teste 1000 medarbejdere hver lørdag og søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose fortæller i en pressemeddelelse, at hun godt kan forstå, at medarbejdere gerne vil testes – også selvom de ikke har symptomer:

“Vi kan se, at nogle medarbejdere inden for sundheds-, social- og ældreområdet har et ønske om at kunne blive testet, også selvom de ikke har symptomer. Derfor åbner vi nu for, at medarbejdere uden symptomer kan få foretaget en test og dermed et øjebliksbillede af, om de har COVID-19”.

Formanden understreger, at en negativ test ikke må give anledning til, at medarbejderne ændrer adfærd i forhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand, hygiejne og værnemidler.

Region Syddanmark pointerer, at alle der har symptomer – patienter som medarbejdere – altid kan blive testet uanset ugedag. Weekendtests er blot et ekstra tilbud til medarbejdere uden symptomer, men som er bekymrede eller har brug for ekstra tryghed.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk