Ansatte på sygehuse og ældreområdet kan Covid-19-testes i weekender

22. april 2020 REGIONALT

Medarbejdere med borgerkontakt på sygehusene, på sundheds- og ældreområdet i kommunerne, på socialområdet og i lægepraksis kan fra i morgen torsdag booke tider til test for COVID-19 direkte ved regionen, hvis de ønsker det – også selvom de ikke har symptomer.

Region Syddanmark har ledig testkapacitet i weekenderne, hvor der er er færre henvisninger fra praktiserende læger og har derfor mulighed for fremover at teste 1000 medarbejdere hver lørdag og søndag.

Regionsrådsformand Stephanie Lose fortæller i en pressemeddelelse, at hun godt kan forstå, at medarbejdere gerne vil testes – også selvom de ikke har symptomer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan se, at nogle medarbejdere inden for sundheds-, social- og ældreområdet har et ønske om at kunne blive testet, også selvom de ikke har symptomer. Derfor åbner vi nu for, at medarbejdere uden symptomer kan få foretaget en test og dermed et øjebliksbillede af, om de har COVID-19”.

Formanden understreger, at en negativ test ikke må give anledning til, at medarbejderne ændrer adfærd i forhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand, hygiejne og værnemidler.

Region Syddanmark pointerer, at alle der har symptomer – patienter som medarbejdere – altid kan blive testet uanset ugedag. Weekendtests er blot et ekstra tilbud til medarbejdere uden symptomer, men som er bekymrede eller har brug for ekstra tryghed.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Frisørlauget søger herremodeller til gratis klip på mandag

1. februar 2023 Erhverv

Frisørlaug Sønderborg er vært for en professionel, meget dygtig frisør, der kommer fra Aalborg og mandag skal han undervise en masse lokale frisører. Vi mangler herremodeller, skriver Frisørlauget: En med krøller og lidt længde. En med langt nakkehår. En med masser af hår. En med længde på. Modeller skal være til rådighed mellem klokken 15 […]

Læs mere...