Antallet af Corna-smittede er faldet

8. januar 2021 COVID-19

Antallet af nye corona-smittede i Sønderborg Kommune er faldet, så Sønderborg er ikke længere er mørkerød på det Danmarkskort, som Statens Serum Institut opdaterede torsdag.

Men antallet af smittede stadig er i den høje ende. Nemlig 145 personer inden for den seneste uge og det svarer til 195,6 ud af 100.000 indbyggere.

Tallene fra seruminstituttet viser, at smittespredningen er bremset indenfor alle aldersgrupper – bortset fra de 20-29-årige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er 34 personer konstateret smittet indenfor de seneste syv døgn mod 32 personer først på ugen.

En vigtig del af kampen mod smittespredning er opsporingen af nære kontakter.

“Hvis du bliver udpeget som nær kontakt til en smittet, så er det vigtigt, at du går i isolation og kontakter myndigheder, så du kan blive testet”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT.

Høj alder, fedme, dårligt immunforsvar og kronisk sygdom. Det er nogle af de ting, der går igen, hos de personer, der rammes særligt hårdt eller i sidste ende dør med COVID-19, skriver Videnskab.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. oktober 2021 KV21, Augustenborg, Debat

KV21 – Debat: SOSU-uddannelse – hvor skal eleverne komme fra?

28. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Faisal Shojai, Radikale Venstre, skriver:  Det er glædeligt, at Socialdemokratiet i Sønderborg nu sætter gang i uddannelsen af flere SOSU-hjælpere. Det vil vi som radikale gerne være med til at bakke op om både kommunalt og regionalt. For nye tal fra FOA viser, at Sønderborg Kommune vil mangle 500 medarbejdere i plejesektoren i 2028. […]

Læs mere...