Antallet af Corona-smittede er – helt forventeligt – steget med 115

17. januar 2022 Samfund

Antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er smittet med Corona er på 1492 og det er en stigning på 115 siden i går, søndag.

Det er testet 14.578 personer og det giver en positivprocent på 9,69.

“Ja, antallet af smittede er højt. Og det er forventeligt – og det forventes også stige yderligere gennem de kommende uger”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT

Årsagen er blandt andet skoleåbningen og den fulde konsekvens af den, ses først i slutningen af januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så spiller det en rolle, at Omikron smitter mere end de tidligere varianter. Heldigvis tyder det på, at smittede ikke bliver så syge af den”, siger Michael Skriver.

Ifølge myndighederne, så får vaccinerede, som smittes, mildere sygdomsforløb end ikke-vaccinerede. Hertil kommer også, at vaccinerede er mindre modtagelige for smitte.

“Så jeg synes, at de sidste 37 procent af dem, der er tilbudt det tredje stik, skal tage imod det”, siger sundhedschefen.

På landsplan er der det seneste døg konstateret 28.780 nye smittede og det er 16,92 procent af de testede.

Artiklen fortsætter under annoncen

802 er indlagt på sygehuset med Corona. 52 af dem er på intensiv og 37 er i respirator.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...