Antallet af Corona-smittede er steget en smule

23. november 2021 Samfund

Gennem den senste uge er der 412 personer i Sønderborg Kommune, som er testet positive i en Coronatest og det er en lille stigning over de seneste dage.

De 412 smittede er fundet blandt 13.743 testede. Det giver en positivprocent på 3, hvor den gennemsnit for hele landet ligger en smule lavere, nemlig på 2,55.

På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut 4199 smittede.

Sønderborg Kommune har flere gange rykket Region Syddanmark for at få åbnet flere testcentre, så smitten hurtigt kan kredses ind og bremses.

“Jeg forventer, at få et svar fra regionen i løbet af onsdag”, siger sundhedschef Michael Skriver, som især har talt for at få et testcenter i Gråsten.

Hertil kommer, at der er restriktioner for børn i daginstitutioner og skoler, så børnene ikke blandes på tværs af stuer og klasser.

Myndighederne oplyser, at det især er børn og uvaccinerede, der bærer smitten rundt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...