Antallet af Coronasmittede stiger stadig

30. december 2021 Samfund

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er der i det seneste døgn 86 pcr-testede personer i Sønderborg-området, der leverede en positiv prøve.

På landsplan er der 21.403 nye smittede. Antallet af indlagte er 665 og det er 10 færre end onsdag. Der er 75 af de indlagte, som er på intensivafdelinger og 50 af dem er i respirator.

Sundhedschef Michael Skriver fortalte onsdag, hvor der var over 100 nye lokale smittetilfælde, at de høje antal viser, at Omikron-varianten er langt mere smitsom end de tidligere varianter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det vi får at vide fra myndighederne, det er, at Omnikron-variationen er i godt 80 procent af de positive prøver”, sagde sundhedschefen til SønderborgNYT.

“Vi skal lægge mærke til, at indlæggelsestallet ikke er stort og det betyder, at er man vaccineret, så kan man undgå at blive alvorligt syg, hvis man bliver smittet”, siger Michael Skriver og råder til, at man hurtigst muligt bliver vaccineret – og også til at de, der blot mangler det tredje stik, får det hurtigst muligt og det tredje stik.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk