AOF Syd drejer nøglen for danskundervisningen på grund af faldende indtægter

30. august 2019 Erhverv

Kursusudbyderen og sprogskolen AOF Syd må efter en længere kamp for overlevelse dreje nøglen efter en voldsom nedgang i kursistantallet i særligt danskundervisningen.

”AOF Syd har ikke kunnet bære den store nedgang i kursisttallet i danskundervisningen. Kursisterne er vores eneste indtægtskilde. Så kassen er desværre tom hos AOF Syd. Vi har løbende reduceret omkostningerne til personale og bygninger, men har ikke kunnet følge med den store nedgang i indtægterne. Derfor har vi i ansvarlighedens navn måttet indgive en konkursbegæring”, forklarer AOF Syds formand, Kjeld Christensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er til daglig er administrativ leder i 3F Aabenraa.

AOF Syd har stået for aftenskoleundervisning, danskundervisning, forberedende voksenundervisning samt ordblindeundervisning i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner. Der er bredt set sket en halvering af kursistantallet i 2018 i forhold til de foregående år, og det har drænet kapitalen.

”Vi har forsøgt alt hvad der stod i vores magt for at stoppe blødningen, men det har ikke været muligt. Jeg håber inderligt, at et andet AOF-center kan samle aktiviteterne op, så den vigtige opgave AOF Syd hidtil har leveret, kan føres videre på et professionelt og kompetent plan”, siger Peter Thode Loft, direktør for AOF Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...