AOF Syd drejer nøglen for danskundervisningen på grund af faldende indtægter

30. august 2019 Erhverv

Kursusudbyderen og sprogskolen AOF Syd må efter en længere kamp for overlevelse dreje nøglen efter en voldsom nedgang i kursistantallet i særligt danskundervisningen.

”AOF Syd har ikke kunnet bære den store nedgang i kursisttallet i danskundervisningen. Kursisterne er vores eneste indtægtskilde. Så kassen er desværre tom hos AOF Syd. Vi har løbende reduceret omkostningerne til personale og bygninger, men har ikke kunnet følge med den store nedgang i indtægterne. Derfor har vi i ansvarlighedens navn måttet indgive en konkursbegæring”, forklarer AOF Syds formand, Kjeld Christensen, i en pressemeddelelse.

Han er til daglig er administrativ leder i 3F Aabenraa.

AOF Syd har stået for aftenskoleundervisning, danskundervisning, forberedende voksenundervisning samt ordblindeundervisning i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev Kommuner. Der er bredt set sket en halvering af kursistantallet i 2018 i forhold til de foregående år, og det har drænet kapitalen.

”Vi har forsøgt alt hvad der stod i vores magt for at stoppe blødningen, men det har ikke været muligt. Jeg håber inderligt, at et andet AOF-center kan samle aktiviteterne op, så den vigtige opgave AOF Syd hidtil har leveret, kan føres videre på et professionelt og kompetent plan”, siger Peter Thode Loft, direktør for AOF Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...