Arbejdernes Landsbank fortsætter med at vokse

17. februar 2021 Erhverv
Filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen
Filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen

Arbejdernes Landsbank vokser for andet år i træk med 14.000 kunder og sætter ny kunderekord med over 332.000 kunder. Bankens årsresultat for 2020 lander på 330 millioner kroner efter skat, hvilket betegnes som tilfredsstillende i et år præget af corona.

”Det har været et vanskeligt år for rigtig mange mennesker. Coronakrisen har påvirket både de finansielle markeder og haft stor indvirkning på samfundet, måden at drive bank på og den måde, vi møder kunderne på. Men når man lægger alle de begivenheder sammen og konstaterer, at vi alligevel kommer ud med et fornuftigt resultat, så er vi absolut tilfredse”, siger Gert R. Jonassen, Arbejdernes Landsbanks ordførende direktør, om årets resultat på 330 millioner kroner efter skat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere nye køkkener og mere digital kontakt
Arbejdernes Landsbank, som er kåret til danskernes foretrukne bank for 12. år i træk, har ved årsskiftet rundet 332.000 kunder, hvilket er 14.000 flere kunder end for et år siden. Det mærker man også i bankens filial i Sønderborg, fortæller filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen.

”Vi har haft fin kundetilgang i Sønderborg, og på trods af corona har der været stigende aktivitet blandt både nye og gamle kunder, som har købt nye boliger og nye køkkener. Det har selvfølgelig været ærgerligt, at vi ikke har kunnet møde vores kunder i filialen så ofte, som vi plejer på grund af alle restriktionerne”, siger filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men både vi og vores kunder er blevet rigtig dygtige til at holde digitale kundemøder og gøre brug af de mange muligheder med netbank, mobilbank og nye, intelligente pengeautomater med både valuta og ind- og udbetaling”.

En grønnere bank

Grønne billån med en lavere rente til elbiler og plug-in-hybridbiler er 10-doblet i Arbejdernes Landsbank i 2020 og udgjorde 24 procent af alle billån. Banken har samtidig bevilget over 500 klimalån til og knap 100 energilån til henholdsvis mindre og større energiforbedringer. Og i starten af 2021 tilsluttede banken sig FN’s principper for ansvarlig bankdrift og ansvarlige investeringer som et led i sin strategi for bæredygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I mere end 100 år har ansvarlighed været en del af vores måde at drive bank på, og som en af landets største banker har vi naturligvis et ansvar for også at bidrage til den bæredygtige udvikling i samfundet”, siger bankens ordførende direktør, Gert R. Jonassen.

Intet udbytte til aktionærer

Bestyrelsen og direktionen indstiller – med udgangspunkt i Finanstilsynets udmeldinger – til, at der ikke udloddes udbytte til aktionærerne i år.

Arbejdernes Landsbank forventer et årsresultat for 2021 i niveauet 425-475 millioner kroner før skat.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...