Arbejdsgruppe vil ha’ bilerne til at køre langsommere gennem Adsbøl

2. september 2019 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Når bilerne kører gennem Adsbøl, kører alt for mange af dem alt for stærkt.

“Hele 142 blevet knipset af politiets fotovogn på bare to dage”, siger Birte Nybo fra Æblegaard Friskole. Som mange andre frygter hun, at et barn skal ende alt for tidligt på kirkegården på den anden side af vejen, fordi bilisterne farer gennem fodgængerfeltet uden at tage hensyn til andre end sig selv.

Der er endnu ikke sket trafikdrab ved friskolen, men Birte Nybo siger, at det på ingen måde skyldes bilisterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allan Venderby, som er forælder til et barn på skolen, er også bekymret over de høje hastigheder, der køres med igennem Adsbøl. Og det er ikke alene på Sønderborg Landevej, der trædes ekstra på speederen.

“Det er også på Kobberholmvej, så det er farligt at være blød trafikant i Adsbøl”, siger Allan Venderby til SønderborgNYT.

Bekymret familiefar

En familiefar, Jesper Bojsen, er også bekymret for sine børns sikkerhed.

Han har skrevet til friskolen, at en morgen, hvor han skulle aflevere sine fire børn i skolen, står de og venter ved fodgængerovergangen. En knallert 45 stopper, som den skal, så børnene kan krydse Sønderborg Landevej. Bag knallerten kommer en bilist, der kører udenom knallerten og gennem fodgængerfeltet uden at føreren orienterer sig det mindste eller stoppe, som han skal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var tæt på at gå galt, skriver Jesper Bojsen til friskolen.

I brevet fortræller han også, at skolepatruljen, der skal hjælpe børn trygt over vejen, ind imellem har svært ved at få bilisterne til at stoppe.

“Flere af vores skolepatruljer bliver bange og for nylig har en af dem sagt fra, fordi han ikke kunne mere”, siger Birte Nybo. Hun undrer sig over, bilister kører så stærkt, som de gør, når udsynet ikke er ret godt.

“Hvis bare vi kunne få et lyssignal, som der er på Aabenraavej ved indkørslen til Skansen og Dybbølskolen, så kunne eleverne stoppe bilerne mde et tryk på ewn knap”, siger Allan Venderby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og selvfølgelig skal farten ned, selvom folk har travlt om morgenen. Børn møder jo i skole i myldretiden og travle bilister burde tage hjemmefra lidt før, så der er tid til at overholde færdselsloven”, siger Birte Nybo.

Møde med udvalgsformanden

I Adsbøl er der dannet en arbejdsgruppe, som skal arbejde på at få bilister til at køre langsommere gennem Adsbøl, inden høj fart fører til et trafikdrab.

“Og vi skal have et møde med Aase Nyegaard fra Teknik- og Miljøudvalget, så der bliver gjort noget ved det”, siger både Birte Nybo og Allan Vernderby.

Artiklen fortsætter under annoncen

En idé er blandt andet en knap så forvirrende skiltning på strækningen fra Gråsten til Adsbøl, hvor der for eksempel står 60 kilometer i timen 20 meter foran byskiltet, der betyder 50 kilometer i timen.

“Men hele vejen fra Gråsten til Nybøl er der jo mange lastbiler, personbiler, landbrugskørestøjer og cyklister, så strækningen egner sig ikke til at køre 80 kilometer i timen og mange kører endnu hurtigere”, siger de.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...