Arbejdsmarkedsudvalget kiggede i krystalkuglen

12. maj 2013 Erhverv

Beskæftigelsesregion Syddanmark har i februar 2013 udarbejdet et debatoplæg om de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Sønderborg frem mod 2014.

Ledige skal kontrolleres af Jobcenter, selvom det er virksomhederne, der ikke står til rådighed.

Debatoplægget belyser de centrale udfordringer på arbejdsmarkedet og i beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg.

På kort sigt er beskæftigelsesindsatsen udfordret af en beskæftigelse, der er faldet kraftigt, og en ledighed der steget kraftigt siden finanskrisens start. Over de seneste år er faldet i beskæftigelsen dog aftaget, og ledigheden har udviklet sig relativt stabilt siden 2010. Hvor det i starten af krisen var medlemmer inden for a‐kasser i den private sektor, som blev ledige, har der over de seneste år været en stigende ledighed inden for flere a‐kasser med mange offentligt ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsmarkedet står ikke til rådighed

Antallet af borgere som står helt uden for arbejdsmarkedet er samtidig steget under krisen. Det er dog positivt, at det over de seneste år er lykkes at begrænse antallet af borgere, der falder helt uden for arbejdsmarkedet og tildeles en førtidspension.

På længere sigt kan den demografiske udvikling medføre mangel på arbejdskraft inden for nogle brancher. Samtidig stiger kompetencekravene på arbejdsmarkedet, så der kan forventes en stigende efterspørgsel efter højtuddannet og faglært arbejdskraft og et overskud af ufaglært arbejdskraft. Med flere større projekterede bygge‐ og anlægsprojekter i Syddanmark og hele landet, kan der på længere sigt opstå mangel på faglært arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

En plan

For at imødekomme disse udfordringer er det vigtigt med en beskæftigelsesindsats, der understøtter et stort arbejdsudbud, der modsvarer de kvalifikationer og kompetencer, der efterspørges, at virksomhederne får den arbejdskraft de efterspørger, at flere unge får en uddannelse og at færre mister tilknytningen til arbejdsmarkedet.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>