Årsregnskab: LINAK øger endnu en gang årsomsætningen

27. november 2018 Erhverv

På trods af modvind på valutamarkederne øgede LINAK omsætningen med 6,4 procent til 3,8 milliarder kroner. I lokal valuta øgedes omsætningen med 12 procent.

I overensstemmelse med forventningerne blev resultatet efter skat på 607 millioner mod 601 millioner i 2016/17.

I Europa var der endnu engang pæn vækst, især båret af tocifrede vækstrater i Sydeuropa. Ligeledes var der vækst i både Norden og Tyskland, dog på et lidt lavere niveau.

I USA var der usædvanligt høje vækstrater i lokal valuta, og selvom dollaren blev væsentlig svækket i løbet af regnskabsåret, endte det ligeledes i USA med tocifret vækst i danske kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver LINAK i en pressemeddelelse.

Omsætningen i Asien var ligesom i USA påvirket af den stærke Euro, så væksten i danske kroner var forholdsvis lav.

Investeringer

I løbet af regnskabsåret afsluttede vi byggerier i Guderup på 14.000 m2, i Slovakiet på 3.900 m2, og i USA på 5.000 m2.

I september 2018 modtog LINAK DIRAS automatiseringspris, som gives til en virksomhed, der har skabt eller fastholdt produktion i Danmark gennem udvikling eller automatisering baseret på robotteknologi, der muliggør nye produktions­metoder eller nye produkter.

Artiklen fortsætter under annoncen

LINAK har også i 2017/18 investeret i at fastholde arbejdspladser i Danmark, og har igen udvidet antallet af robotter i produktionen. Også i 2018/19 budgetteres med yderligere investeringer i robotteknologi.

Udvikling

LINAK har fortsat de massive investeringer i at bygge intelligens ind i produkterne, og vi er på forkant med den digitalisereringstrend, vi møder på alle markeder.

Sammen med Syddansk Universitet og Bitten og Mads Clausens Fond har LINAK været initiativtager til en ny elektronikingeniøruddannelse i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Over en årrække bidrager LINAK med i alt 35 millioner til den løbende uddannelse, således at det fremtidige behov for ingeniører kan uddannes i lokalområdet.

Herudover har BMC og LINAK finansieret en udvidelse af Alsion bygningen til cirka 70 millioner kroner.

Forventninger til fremtiden

De første par måneder af finansåret har vist fortsat vækst på alle markeder og segmenter. Det forventes derfor, at omsætningen i 2018/19 vil stige.

Der er voldsom priskonkurrence, fra især kinesiske konkurrenter, i flere af segmenterne. For at bevare markedsandele, har det været nødvendigt med ret markante prisreduktioner på nogle af markederne. Der er derfor fokus på at fastholde den positive udvikling i faste omkostninger, således at vækst i omsætningen ikke automatisk medfører øget ressourceforbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det amerikanske marked er allerede nu kraftigt påvirket af toldsatserne på varer fra Kina. LINAK importerer en del af salget i USA fra Kina. Der arbejdes på, at kunderne i sidste ende skal dække den øgede toldafgift, men det er en stor administrativ byrde alene at få kalkuleret konsekvenserne og ikke mindst få forhandlinger med alle kunder gennemført.

Afledt af den højere omsætning, og stram styring af omkostningerne, forventes alligevel, at indtjeningen kan fastholdes på samme niveau som i 2017/18.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af medarbejdere har ligesom omsætningen også været stigende, så LINAK nu beskæftiger over 2.350 medarbejdere, hvoraf omkring halvdelen er ansat i Guderup.

Vi forventer fortsat, at øge antallet af medarbejdere og har på nuværende tidspunkt over 15 ledige job.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...