Asylansøgere inviteres på gratis besøg i Universe

3. juni 2022 Erhverv
Universe. Foto: Ole Kæhler
Universe. Foto: Ole Kæhler

I Universe er der gode chancer for, at du vil høre nye fremmede børnestemmer fornøje sig i Universes naturvidenskabelige attraktioner.

Universe har med økonomisk opbakning fra Danfoss indgået en samarbejdsaftale med Asyl Syd, som giver mulighed for, at børnefamilier, der opholder sig på et af Asyl Syds sønderjyske opholdscentre, tilbydes en oplevelsesrig dag i Universe, mens de venter på myndighedsbehandlingen af deres asylsager.

Universe tilbyder gratis entré til parken og Danfoss tilbyder at betale for buskørsel fra beboernes opholdscenter i Sønderjylland til Universe og retur. Asyl Syd vil stå for den samlede koordinering og kommunikation til beboerne og Asyl Syd stiller desuden en medarbejder til rådighed på turen som tolk.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har sammen med Danfoss taget initiativ til at tilbyde denne aftale til Asyl Syd, fordi vi synes de løfter en stor opgave for hele Sønderjylland med at modtage de mange flygtninge, særligt fra Ukraine, som lige nu søger tilflugt i vores landsdel.  Vi spurgte derfor os selv, hvordan vi bedst kan hjælpe dem, der i disse dage hjælper andre”, siger direktør Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse.

”Vores forretning er at skabe mindeværdige familieoplevelser med leg og læring, og det synes vi kunne være et tiltrængt tilbud for de børnefamilier, der i disse dage i stort antal søger tilflugt i Sønderjylland med helt andre oplevelser i bagagen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Asyl Syd i løbet af sæsonenarrangere 20 dagsbesøg i Universe og hver gang invitere op til 50 beboere med på turen.  Det giver stor fleksibilitet og mulighed for, at mange af Asyl Syds beboere i hele Sønderjylland kan få glæde af aftalen i løbet af året. Danfoss betaler for den nødvendige buskørsel fra asylcenteret til Universe og retur.

”Vi er glade for at støtte det her projekt og give en hånd til Asyl Syd, som gør en vigtig forskel i lokalsamfundet. Siden den første dag i konflikten har vores fokus været på sikkerheden for vores kollegaer i Ukraine og deres familier, hvoraf flere nu er hjulpet til andre lande. Vi har også doneret udstyr til genopbygningen af kritisk infrastruktur i Ukraine, lavet en indsamling blandt vores medarbejdere og dertil har Bitten & Mads Clausens Fond doneret en million euro til Ukraine”, siger Kjell Strøm, direktør for Danfoss i Nordeuropa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Asyl Syd vil varetage den praktiske koordinering af aftalen og vil således selvstændigt arrangere de 20 dagsbesøg, så de planlægges optimalt i forhold til de øvrige aktiviteter for beboerne på Asyl Syds otte centre. Og på en sådan måde, at flest mulige børnefamilier på Asyl Syds centre i hele Sønderjylland kan opleve ’en fridag med leg og læring’.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...