ATsolar bliver til Better Energy Solution

14. september 2018 Erhverv

To af Danmarks førende virksomheder inden for solenergi, ATsolar og Better Energy, fuldbyrder nu flere års tæt samarbejde. Efter en delvis overtagelse sidste år bliver ATsolar fuldt integreret i Better Energy og skifter navn til Better Energy Solutions. Virksomheden med hovedsæde i Sønderborg fortsætter med samme opgaver og medarbejdere som hidtil og forventer vækst i både omsætning og antal ansatte.

De har arbejdet tæt sammen i flere år, og sidste år overtog Better Energy, der udvikler og finansierer storskala-solcelleanlæg i hele Nordeuropa, majoriteten af ATsolar, der installerer og vedligeholder anlæggene. Samarbejdet har allerede ført til vækst i både omsætning og ansættelser, og nu bliver der skruet yderligere op for ambitionerne. Målet er at gøre solenergi til en så god forretning, at anlæggene kan opføres og drives helt uden statstilskud.

Nyt navn – samme opgaver og ansatte

ATsolar bliver fuldt integreret i Better Energy og skifter navn til Better Energy Solutions. Den nye, samlede virksomhed kan håndtere hele værdikæden fra udvikling og finansiering over installation til drift og vedligehold af solcelleparker og vil være Nordeuropas førende leverandør af solcelleanlæg i stor skala.

“Det hele handler om at skabe værdi for kunderne, og det kan vi gøre endnu bedre som en samlet enhed. Så nu tager vi et stort skridt frem og bliver internationalt førende inden for store, industrielle solcelleanlæg”, siger CEO i det nu tidligere ATsolar, Nicolai Faaborg Andresen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det eneste, der i virkeligheden er nyt, er navnet på facaden. Bortset fra det fortsætter vi som hidtil, med de samme forpligtelser, samme CVR-nummer men med endnu større ambitioner”, siger Nicolai Faaborg Andresen.

Sønderborg har kompetencer og perfekt placering

Også CEO i Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær, glæder sig over, at ATsolar er blevet til Better Energy Solutions, og at virksomheden dermed bliver en stærk totalleverandør af solcelleanlæg.

“Det er en helt naturlig udvikling af lang tids tæt og godt samarbejde, der allerede har ført mange nye projekter og ansættelser med sig – også i Sønderborg. Vi deler både ambitioner og værdier, og nu samler vi alle kompetencer inden for storskala-solcelleanlæg i én virksomhed”, siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde ledt i hele Danmark efter de bedste samarbejdspartnere inden for solcelle-teknologi. Dem fandt vi i Sønderborg, hvor der er en stor koncentration af kompetencer inden for energiteknologi. Dertil kommer, at Sønderborg er et perfekt brohoved til leverancer i vores markeder i resten af Nordeuropa heriblandt Holland, Tyskland og Polen,.

Samlet virksomhed er mere konkurrencedygtig

Begge direktører understreger, at navnet ATsolar er det eneste, der forsvinder. Dermed skal folk i Sønderborg-området hverken frygte for tab af arbejdspladser eller kompetencer. Tværtimod.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Better Energy Solutions vil stå endnu stærkere i den internationale konkurrence, end ATsolar gjorde, forklarer Rasmus Lildholdt Kjær.

“Med den størrelse af anlæg, vi arbejder med, kan vi sikre endnu bedre priser på indkøb af komponenter og endnu mere fordelagtig finansiering af projekterne. Det gør det samlede Better Energy endnu mere konkurrencedygtig på det europæiske marked”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk