Augustenborg Fjernvarme og Sønderborg Varme forhandler om en sammenlægning

Foto: SønderborgNYT
19. maj 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Augustenborg Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme genoptog i foråret dialogen om et udvidet samarbejde og har i fællesskab lavet en række indledende undersøgelser.

Undersøgelserne viser, at det kan være en fordel for forbrugerne i begge selskaber, hvis der lægges en forsyningsledning, som forbinder forsyningsområderne i Sønderborg, Vollerup og Augustenborg samtidig med, at selskaberne lægges sammen til ét fælles selskab.

”Vi forhandler i øjeblikket med Sønderborg Varme om en sammenlægning af de to selskaber, kombineret med en transmissionsledning mellem Sønderborg og Augustenborg. Dette kan give en stor reduktion af CO2 udledningen i Augustenborg”, fortæller bestyrelsesformand Kaj Hansen fra Augustenborg Fjernvarme, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelserne i de to selskaber har underskrevet en hensigtserklæring, hvor formålet er at lave et mere detaljeret projekt, som kan danne grundlag for en orientering på selskabernes kommende generalforsamling.

”Vi arbejder målrettet på at sikre en stabil varmepris ved at langtidsplanlægge drift og investeringer og ved hele tiden at afsøge muligheder for at optimere selskabet. Et godt eksempel er de aktuelle sammenlægningsdrøftelser med Augustenborg, som netop er drevet af at sikre en attraktiv og stabil varmepris til glæde for forbrugerne i alle implicerede selskaber”, oplyser direktør Erik Wolff fra Sønderborg Varme, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den endelige beslutning om en eventuel sammenlægning vil alene kunne foretages af selskabernes forbrugere på en generalforsamling, som tidligst vil kunne gennemføres efter sommerferien 2020.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...