Augustenborg_Project åbner udstilling om bæredygtighed

26. maj 2022 Kultur

Vi stillede en gruppe kunstnere det mest åbne spørgsmål, vi kunne: Hvad betyder bæredygtighed for jer?

Kunstnernes svar kan opleves i en udstilling, som åbnes den 4. juni mellem klokken 14 og 17.

De svarede med varierende grader af alvor og nødvendighed og ved hjælp af meget forskellige medier. Men de er enige om én ting, nemlig at der er desperat brug for, at menneskenes samfund udforsker og ser nærmere på sit forhold til den planet, vi bor på, skriver Augustenborg_Project i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra Jorden, hvor mycelium giver næring til planteverdenen, og hvor blomster dør for at blive genfødt som nyfødte organismer, beder vores kunstnere naturen og menneskeheden om svar. Sommerfugle følger ikke længere den naturlige cyklus fra larve til puppe til yndefuld vinget fe.

Nu er deres endelige udviklingsstadium digital billeddistribution. De slappe kroppe af døde bier er blevet udødeliggjort i bronze for at fungere som en kraftig (og mere holdbar) påmindelse om menneskehedens grusomhed og ødelæggelser. Træerne går i krig og væver sig rundt om våben for at være parate til en kamp mod menneskeheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

En 3D-plante står oprejst i skoven, fortabt og desorienteret, fordi de bestøvende insekter nu næsten er uddøde, og er snarere et monument end en organisme, der giver livseleksir. Planter findes næsten ikke mere, og i stedet står bedragere lavet af engangsplastik i vaser og urtepotter i et mærkeligt drivhus og venter på at blive beundret, men udsender ingen ilt og bærer ikke noget liv.

Men selv i dette apokalyptiske kaninhul er der håb. Vi ser mennesker og planter reagere på musikkens skønhed, idet deres sind og sjæle danser synkront med tonerne. Skønhed er videnskabelig, den er kunst, den håndgribelig og uhåndgribelig, den er nysgerrig og naturlig. Når vi siger, at vi ønsker at være bæredygtige, mener vi i virkeligheden, at vi ønsker at holde fast på det, vi allerede har. Men det er for sent at holde fast. Vi kan ikke stå stille, vi må regenerere. Dans med Jorden i stedet for at føre krig mod den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andreas Rasmussen (DK)
Annelie Berner (USA)
Antoaneta Tica (RO)
Funda Zeynep Ayguler (DE/TR)
Helena Perminger (SE)
Kate Skjerning (DK)
Maria Castellanos & Alberto Valverde (SP/NO)
Martina Hindberg (DK/UK)
Mira Friedrich (DE)
PutPut (CH/DK)
Rune Bering (DK)
Sophie Filtenborg (DK)
Ulrika Jansson (SE).

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...