Augustenborgs bibliotek flyttes ind i børnehusets lokaler

14. august 2020 Kultur

En ny placering af Augustenborgs bibliotek er en del af det samlede projekt. Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har netop besluttet, at biblioteket flyttes til Børnehaven Kernehusets lokaler på Stadionvej, når de bliver ledige.

På Stadionvej får biblioteket en ny, selvstændig profil uden for skolemiljøet, og vi forventer, at det i sig selv giver flere lyst til at tage en tur på biblioteket. Dertil kommer, at parkerings- og adgangsforholdene bliver bedre med p-pladserne lige foran døren og en direkte, handicapvenlig indgang. Her kan vi skabe gode rammer for en god selvhjælpsløsning, hvor borgerne kan få adgang alle ugens dage med deres sundhedskort, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For nogle familier og børn er en placering uden for skolens område også ensbetydende med mere frirum, ligesom naboskabet med skolen heller ikke hele tiden understreges af frikvartersklokker.

Skolen og Augustenborghallerne ligger i umiddelbart nærhed og sammen med biblioteket kommer de til at udgøre et trekløver og kraftcenter for læring, oplevelser og bevægelse”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, på baggrund af, at udvalget har godkendt flytningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...