Augustenborgspejderne spredte juleglæde

4. december 2022 Kultur

Augustenborgspejderne været samlet til det sidste spejdermøde inden jul, hvor der var ‘sprede juleglæde’ på programmet.

Ideen med at sprede julegælde i byen opstod under corona, hvor julemarkedet på slottet blev aflyst og spejderne besluttede at bage æbleskiver og dele julepynt af naturmaterialer ud i byen i en tid, som var lidt trist for mange.  Gruppeleder Jane Landergren fortæller, at spejderne har godt af at lære, at man godt kan gøre noget for andre uden at forvente noget til gengæld.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det blev en succes og har fået mange positive tilbagemeldinger fra både spejderne og byens borgere, så selvfølgelig skulle vi gentage det igen i år. Spejderne har gennem de seneste par uger lavet nisser, Rudolfhoveder og bundet juleneg. Et par lokale landmænd sponsorerede et lille stykke mark, som spejderne selv var ude at høste i august, og i november er kornet så blevet bundet til neg”, siger Jane Landergren i en pressemeddelelse.

Spejderne gik rundt i byen i patruljer, og nogle ting blev placeret hemmeligt, uden at nogle så det, og andre ting blev foræret væk, ligesom spejderne tilbød at hænge et juleneg op i folks haver.

Artiklen fortsætter under annoncen

En patrulje var på Amaliehave Plejecenter, hvor der blev hængt pynt op både inde og ude, så der er noget for beboerne og for fuglene at glæde sig over.

Efter overstået juleglædemission mødtes spejderne sammen med forældrene til bag selv pandekager og æbleskiver og lidt hygge rundt om bålet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...