Augustiana: Udstillingen, LAILA UTI, inddrager maleri, tekstilobjekter og arkitektur

19. september 2021 Kultur

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI er langt fra en traditionel udstilling med afsluttede enkeltværker, men en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter og arkitektur, skriver Augustiana.

Udstillingen, som kan opleves fra lørdag den 25. september, er bygget op omkring tre meter høje vægmoduler, der tilsammen danner strukturer og forløb, man kan gå rundt i. Maleri, tekstil, beklædningsgenstande og grafiske tryk er ikke som vanligt ophængt på søm, men læner sig op ad modulerne i grupper eller sektioner. Mette Winckelmann skaber på den måde nye abstrakte strukturer, som taler til sanserne og udfordrer en logisk tænkning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udstillingens titel, LAILA UTI, er hentet fra en tøjbutik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er forsvundet med tiden på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. Den forskydning af betydning, som opstår, når bogstaverne mangler, harmonerer med den måde, som udstillingen hele tiden skifter karakter på, når man bevæger sig rundt i den.

LAILA UTI var for en kort stund på programmet i foråret 2020 på Augustiana, men desværre fik udstillingen kun en kort visningsperiode på grund af Corona-restriktionerne”, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu genopsættes udstillingen, men ikke helt som sidste gang.

“Modulerne installeres på en anden måde, værker skiftes ud og nye elementer tilføjes. På den måde bliver udstillingen i sig selv et billede på den dynamik og foranderlighed, som er et grundvilkår i Mette Winckelmanns praksis”, siger Hanne Lundgren Nielsen.

Udstillingen er årets sidste og kan ses til og med søndag den 28. november i Det Hvide Palæ.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...