Både DF og Slesvigsk Parti vil have parkeringshuse og -kældre i Sønderborg midtby

23. juli 2020 Politik

En kommende ombygning af Reimerskolen og dens omgivelser skal give omkring 125 bynære og tiltrængte p-pladser. Det skal her og nu afhjælpe presset på de tidsubegrænsede parkeringspladser – særligt i midtbyens nordlige del. Der laves også nye p-pladser ved Rådhuset og Ringriderpladsen. Sammenlignet med parkeringshuse eller parkeringskældre er anlægs- og driftsudgifter her relativt lave: Men terrænparkeringen optager plads, som ikke kan bruges til andre formål.

“Jeg har i længere tid talt for, at vi får et parkeringshus eller en parkeringskælder i Sønderborg midtby, hvor man kan langtidsparkere”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti til SønderborgNYT. Og han glæder sig over, at Slesvigsk Parti nu også melder ud, at de gerne ser, der kommer P-huse og -kældre i midtbyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En parkeringsløsning under terræn vil uden tvivl koste mere, men frigiver omvendt plads til andre formål. Samtidig kommer bilisterne direkte ind i centrum af byen og bidrager med omsætning til butikker og cafeer”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti. Han agter at tage forslaget med til de ventende budgetforhandlinger, hvor han også vil slå på, at med P-huse og -kældre, så vil de parkerede biler ikke blive en del af gadebilledet.

“Der er en P-kælder under Borgen og et P-hus ved havnen, men de er tidsbegrænsede. Vi skal bruge pladser til langtidsparkering og én model kan være, at bilister kan leje en plads. Jeg ser gerne at P-huse og -kældre bygges i et offentligt/privat samarbejde og private virksomheder vil jo gerne tjene penge”, siger Stefan Lydal, som er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret kunne følgende arealer frigives: Værkstedsbygninger ved busstation, Rønhavepladsen, Rebslagergade, Martin Nyrops Plads. Georg Hansensvej, Løkken, Asylvej og Kirkeallé.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...