Peter Rødsgaards og Jesper Kochs hjerter banker for de gode smagsoplevelser

peter rødsgaard, alsik
31. januar 2020 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På Hotel Alsik sætter vi pris på de gode egnsretter – dem som vores mor og mormor lavede – og dem løfter vi, siger Peter Rødsgaard, som er Hotel Alsiks øverste køkkenchef, Executive Chef, der har været ansat på flere restauranter rundt omkring i Europa.

“På en måde er vi med til at holde de stolte sønderjyske madtraditioner i hævd og vi giver retterne et løft, så vores gæster får en rigtig god smagoplevelse”, siger Peter Rødsgaard til SønderborgNYT.

“Og vi bruger allerhelst de bedste af gode, lokale råvarer. Vi kender vores leverandører og fortæller gæsterne om råvarernes historie. Det er en ting, som især gæsterne på Syttende sætter pris på”, siger Jesper Kochs højre hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi siger lokalt og eksklusivt, så kan det være den bedste gulerod eller de allerbedste alsiske kiwier, som bare smager godt. Det handler også om den gode historie om den lokale leverandør”.

Hotel Alsik køber kiwier i Augustenborg, grønt og frugt fra Stevninggaard og Daabeck. Ølands-, rugmel plus spelt fra Skærtoft og vagtelæg fra Broager.

“Men vi er ikke et køkken, som er låst fast, vi har ingen dogmer – og bruger ingredienser fra hele verden – og så gør vi meget for, at grøntsager får lov til at fylde meget”, siger Peter Rødsgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Koch – på toppen af Alsiks restauranter

Jesper Koch, der er chef for Hotel Alsiks restauranter, er rigtig glad for at være tilbage i Sønderjylland og det er bestemt et plus for ham, det er Sønderborg, der huser hans og familiens hjem og hans arbejdsplads.

“I Sønderjylland har vi mange stolte madtraditioner, vi har vand, marker, enge og skove. Vi har adgang til mange forskellige gode, lokale råvarer, vi har gode slagtere og andre gode leverandører. Og ved at tage afsæt i de gode, lokale råvarer og de sønderjyske madtraditioner, så kan vi byde vores gæster på madoplevelser, som de ikke er vant til”, siger Jesper Koch til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokale spiller sammen

Han fortæller, at det er vigtigt, Hotel Alsik handler lokalt og dermed giver noget til lokalområdet.

“Og på den måde kan vi også være med til at sikre udvikling hos vores lokale leverandører”, siger Alsiks mesterkok, som blev udlært på Sorø Slotskro.

Det lå på ingen måde i kortene, at Jesper Koch skulle ind i restaurationsbranchen.

“Jeg har det i alt fald ikke fra min far, som ikke kan koge et æg”.

Han fortæller, at ideen kom, da han en gang var gæst på Fakkelgården, hvor han så kokkene arbejde i køkkenet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det så ud til at være ret sjovt, så jeg valgte kokkefaget. At det lige blev Sorø Slotskro skyldes, at jeg læste, de havde en promenade og det lød jo ret fint”, siger Jesper Koch.

Den gode smag

I dag er Jesper Koch en kendt mesterkok og hans varemærke er den gode smag. De forskellige ingredienser, der kommer på tallerkenen, er omhyggeligt tilberedt og gør både den enkelte ret og hele menuen til en herlig smagsoplevelse. Succes kræver, at alle kokke gør deres yderste for, at det er gode oplevelser, der sættes ind foran gæsterne i de tre restauranter.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mine kokke skal vide, hvad det er, jeg vil med vores mad – og de skal hele tiden gøre sig umage. Der er kokke, som har det fint med bare at stege og lave pommes frites og det kan de gøre andre steder”, siger Jesper Koch, som sætter stor pris på at have Peter Rødsgaard hos sig.

“I sin tid har jeg selv uddannet Peter Rødsgaard og han ved præcis, hvad det er, som jeg vil og hvordan jeg tænker – og han er en virkelig stor hjælp. Og så er han lige så nørdet omkring maden, som jeg selv er”, siger Jesper Koch og fortæller videre, at Peter Rødsgaard nu er fast på den eksklusive Syttende, hvor han sikrer, at gæsterne får de allerbedste helhedsoplevelser, hvor maden, præsentationen og den ypperlige betjening er i allerhøjeste klasse.

 

 

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...