Badeforbuddet i Augustenborg Fjord fastholdes indtil der er lavet flere analyser

5. august 2021 Augustenborg

Selv om det lykkedes beredskabet at stoppe forureningen fra branden på Omnicom, så den ikke trængte videre ud i Augustenborg Fjord, håndhæves badeforbuddet stadig. Der gør det, fordi Sønderborg Kommune afventer testsvar, som skal give 100 procent tryghed for badegæsterne.

”Der er stadig gang i tests af det vand, der er i Ulkebøldam og kan være ledt til Augustenborg Fjord og vi fastholder badeforbuddet, indtil vi er 100 pct. sikre på, at der kan bades uden risiko. Det har taget lidt tid – sammen med Omnicon – at få helt klarhed over, hvilke stoffer der kunne være risiko for at finde. Vi ved godt, at nogle måske tripper for at bade i fjorden igen. Men vi tager ingen chancer – vi vil være helt sikre på, at badevandet er i orden, før vi ophæver forbuddet”, siger Hanne Bruun, afdelingsleder i Erhverv og Affald i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune modtager i øjeblikket en del henvendelser fra folk, der er usikre på, hvor badeforbuddet gælder.

Hanne Bruun præciserer, at det gælder i hele Augustenborg Fjord. Fødevarestyrelsen fraråder også, at man spiser fisk fanget i Augustenborg Fjord.

Samtidig med, at kommunen afventer badevands-analyserne, fortsætter oprydningen i og omkring Ulkebøldam.

Der fjernes olierester og ødelagte planter, men det er ikke alt, der kan fjernes. Det betyder, at der uden tvivl vil komme lugtgener i den kommende tid, når både olien og døde planter begynder at gå i forrådnelse. Det beklager vi, men vi håber på forståelse og på, at perioden med lugtgener bliver begrænset, siger Hanne Bruun.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...