Beboere hyrer topadvokat i kamp mod biogasanlæg

25. april 2019 Erhverv

Planerne om opførelse af et af verdens største biogasanlæg ved Kværs møder massiv lokal modstand. Indtil nu har omkring 300 beboere skrevet under på en protest, som opfordrer Sønderborg Kommunes politikere til at droppe planerne.

“Jeg har en klar forventning om, at Sønderborg Kommune vil modtage mange indsigelser mod planerne”, siger formanden for den lokale styregruppe, gårdejer Hans Jørgen Vårbjerg, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lugt, støj, udsigten til kraftig værdiforringelse af ejendommene og trafikale spørgsmål er noget, der kan få mange følelser i kog for ikke at tale om de psykiske og mentale følger.

“Men vi ønsker en seriøs dialog og sagsbehandling. Derfor har vi netop involveret os med en af landets skarpeste jurister på området, advokat og partner Anne Vilslev Petersen fra Advokatfirmaet Trolle i Fredericia. Hun skal gennemgå hele sagsforløbet, som vi på en række punkter mener er lidt ejendommelig. Sagsbehandlingen og den tid tingene normalt tager i det kommunale regi undrer os. Det er, som om tingene skal hastes igennem”.

“Man er gået i gang med et biogasanlæg i Glansager lidt øst for Sønderborg, og man er i Aabenraa Kommune langt med et biogasanlæg ved Kliplev blot 7-8 kilometer fra Kværs. Hvad skal vi så med et kæmpe anlæg i Kværs. Det er fuldkommen overflødigt. Et biogasanlæg i Kværs skader så meget og gavner så lidt”, sigr Hans Jørgen Vårbjerg.

Indsigelser mod det fremlagte lokalplanforslag skal være indsendt til Sønderborg Kommune senest den 15. maj. Forvaltningen og politikerne vil herefter vurdere indsigelserne, og går det efter kommunens tidsplan, skal planen enten godkendes eller forkastes på et byrådsmøde i løbet af juni.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk