Bedragerigruppen fandt ikke sager hvor borgerne fik udbetalt for lidt

8. juni 2020 Samfund

SønderborgNYT har spurgt kommunens bedrageriafdeling, om der ved gennemgangen af en række sager, er fundet nogle, hvor borgerne har fået udbetalt for lidt, når de har søgt økonomisk støtte hos kommunen og også spugt til, hvor stort et beløb det eventuelt drejer sig om.

“Bedragerigruppen har ikke i deres sagsbehandling konstateret sager, hvori det beskrevne scenarie har været gældende”, siger Steffen Stauggaard, sonm er faglig koordinator i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommunes bedragerigruppe forebygger og afslører uretmæssige udbetalinger af sociale ydelser. Det foregår i samarbejde med kommunens øvrige afdelinger, blandt andre Jobcentret og Borgerservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gode samarbejde mellem Bedragerigruppen og afdelingerne har i 2019 været en væsentlig medvirkende årsag til, at resultatet er over forventning.

Behandlingen af sager om socialt bedrageri har i 2019 resulteret i en ændring af borgeres ret til ydelser på 12,6 millioner kroner fordelt på tilbagebetalingskrav og fremadrettede besparelser.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk