Befrielsen mindet med levende lys i kasernens vinduer

4. maj 2021 Kultur

Tirsdag aften var der hundredevis af levende lys, som blev tændt på Sønderborg Kaserne til minde om 4. maj 1945, hvor Danmark igen blev frit efter besættelsen.

I kasernegården kunne der købes en god kop kaffe fra Kaffe Lars, som i samarbejde med Als Veteranklub, ipnordic og HOTEL Sønderborg Kaserne donerer hele kaffebeløbet til Julemærkehjemmet Fjordmark.

I den nordlige bygning, ejet af HOTEL Sønderborg Kaserne, var der lys på alle etager både ud mod Alssund og ind mod kasernegården. I den sydlige bygning, ‘Regimentskasernen’ ejet af Sønderborg Kommune, vil 54 stearinlys i år blive tændt ud mod Alssund – det lavere antal skyldes de omfattende renoveringer af bygningen, som er i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

I samme tidsrum var flaget hejst i kasernens flagtårn – og det blev lyst op af projektører.

Lyssætningen er et samarbejde mellem Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, Hærhjemmeværnet, Sønderborg Kommune, OCTOPUS, ipnordic samt HOTEL Sønderborg Kaserne.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49