Befrielsen mindet med levende lys i kasernens vinduer

4. maj 2021 Kultur

Tirsdag aften var der hundredevis af levende lys, som blev tændt på Sønderborg Kaserne til minde om 4. maj 1945, hvor Danmark igen blev frit efter besættelsen.

I kasernegården kunne der købes en god kop kaffe fra Kaffe Lars, som i samarbejde med Als Veteranklub, ipnordic og HOTEL Sønderborg Kaserne donerer hele kaffebeløbet til Julemærkehjemmet Fjordmark.

I den nordlige bygning, ejet af HOTEL Sønderborg Kaserne, var der lys på alle etager både ud mod Alssund og ind mod kasernegården. I den sydlige bygning, ‘Regimentskasernen’ ejet af Sønderborg Kommune, vil 54 stearinlys i år blive tændt ud mod Alssund – det lavere antal skyldes de omfattende renoveringer af bygningen, som er i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

I samme tidsrum var flaget hejst i kasernens flagtårn – og det blev lyst op af projektører.

Lyssætningen er et samarbejde mellem Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, Hærhjemmeværnet, Sønderborg Kommune, OCTOPUS, ipnordic samt HOTEL Sønderborg Kaserne.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...