Benniksgaard med i opløbet som Årets Gazellevirksomhed

29. november 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Benniksgaard i Gråsten er med på holdet med nominerede til Årets Gazellvirksomhed, der kåres af Vækstrådet på Sønderboprg Business Event på Det Blå Gymnasiuem den 7. december.

Det skriver Vækstårdet i en pressemeddelelse.

Det gode værtskab og god service med fokus på bløde værdier og med respekt for kundefeedback er i fokus hos Mads Friis og alle ca. 60 medarbejdere. Virksomhedskulturen er præget af målrettethed, innovation og kreativitet. Alle medarbejdere har specielle kompetencer i forhold til deres ansvarsområder, men vigtigst af alt, så har alle et fælles mål – at give kunderne value for money og gerne mere end forventet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra mink til golf og hotel

Faldende minkpriser fik i sin tid Mads Friis til at overveje andre muligheder for Benniksgaard. I første omgang blev golfbanen etableret og da det viste sig, at golf alene ikke gav den ønskede indtjening, blev de første 10 værelser etableret. Den skønne udsigt til Flensborg Fjord og den kuperede golfbane er en smuk ramme for de i alt 140 værelser, som Benniksgaard nu tilbyder gæsterne.

Benniksgaard blev først ramt af krisen i 2013. Mads Friis valgte måske ikke den mest oplagte vej – at investere i at udvikle virksomheden fra 3-stjernet til 4-stjernet – men det viste sig at være den rigtige vej. Efter kun halvanden måned kunne Benniksgaard markedsføre sig som 4-stjernet, hvilket gav mærkbart flere kunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stort hop på ranglisten

I 2015 placerede online kundeanmeldelser Benniksgaard i midterfeltet blandt alle ca. 2500 danske hoteller. Mads Friis fortæller:

”Så fik vi den idé, at vi ville gennemgå, vurdere og tilpasse vores service m.m. i forhold til kundernes feedback og evalueringer af ophold på Benniksgaard. Den indsats betød, at vi 15 måneder senere havde opnået en placering som nr. 13”, siger Mads Mads Friis.

”Gode medarbejdere, gode kunder, direkte og ærlig dialog samt et indgroet instinkt til at ville overleve er den væsentligste årsag til vores resultater”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det lokale er vigtigt

Gårdbutikken på Benniksgaard blev etableret i 2016 ved hjælp af LAG-midler. Butikken sælger sønderjyske specialiteter, kunsthåndværk og brugskunst fra producenter i nærområdet.

Samme år blev menukortet i restauranten ændret fra udelukkende at servere buffet til også at tilbyde månedsmenuer og a la carte.

Tilfældighed giver succes

”Ca. 30 procent af en succes beror på tilfældigheder”, siger Mads Friis og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

” Købet af Rinkenæs Efterskole blev af andre vurderet som ufornuftigt, men sammen med Rigspolitiets efterspørgsel på overnatning har det indtil nu vist sig at være en fornuftig forretning. Det samme gælder for Hotel 6400 i Sønderborg.

Til Årets Business Event den 7. december på Det Blå Gymnasium vil Allan Schøne fra EY – med udgangspunkt i regnskabstal – begrunde, hvorfor Benniksgaard er nomineret som Sønderborg Gazelle 2017.