Benny Engelbrecht fortsætter som finansordfører

22. december 2022 Politik Skrevet af: Redaktion

Sønderjyllands folketingsmedlem Benny Engelbrecht fortsætter på en af Socialdemokratiets helt tunge ordførerskaber nemlig finansordførerposten. Benny Engelbrecht vil derfor uden tvivl skulle bruge en del af sin juleferie til forberedelse af de kommende finanslovsforhandlinger, der grundet valget er udskudt til starten af 2023.

“Jeg ser meget frem til at fortsætte mit arbejde med Danmarks husholdningsbudget, hvor der i de kommende år vil være et særligt fokus på at få Danmark så godt igennem inflationskrisen som muligt”, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht har også fået en fremtrædende rolle i Socialdemokratiets folketingsgruppeledelse hvor han forfremmes til gruppenæstformand. Han vil med sine 15 års erfaring på Christiansborg være med til at styre Socialdemokratiets gruppe ind i en nye rolle, som del af en flerpartisregering. Derudover vil han også som gruppenæstformand være en sparringspartner for de nyvalgte i Socialdemokratiets folketingsgruppe, så de også kan komme godt fra start med deres første ordførerskaber og udvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht har et særligt fokus på Danmarks forsvar og tryghed, hvilket også var tydeligt under valgkampen. Det så vi blandt andet da han, sammen med daværende forsvarsminister Morten Bødskov, under valget var på besøg hos SAAB Danmark i Sønderborg, hvor de hørte nærmere om sønderjyske arbejdspladser på forsvarsområdet. Benny Engelbrecht ser meget frem til de fremtidige forhandlinger på forsvarsområdet. Det er ifølge Benny meget vigtige forhandlinger, der ligger forude for Sønderjylland og de sønderjyske arbejdspladser, når der frem mod 2030 skal investeres massivt på forsvarsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht har også fået pladser i flere forskellige udvalg i folketinget. Der er dog et han er særlig stolt over. Når man hører Benny Engelbrecht snakke som Sønderjylland og den sønderjyske historie, er man ikke i tvivl om at det ligger ham nært. Derfor er han også utrolig glad og stolt over, at han i forbindelse med konstitueringen har fået en plads i Sydslesvigudvalget. Her skal han fungere som bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget. Han ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med og for det danske mindretal i Sydslesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht tiltræder desuden en post i Nationalbankens repræsentantskab