Benny Engelbrecht sender ny arbejdersang på gaden

25. september 2017 Kultur

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht udgiver en helt ny arbejdersang med en tekst, der har referencer helt tilbage til Socialdemokratiets stifter Louis Pio og tidl. minister F. J. Borgbjerg, bundet op på en iørefaldende melodi.

“Sangen om Danmark” der har tekst og musik af Benny Engelbrecht, kan downloades og streames som single med bandet Benny & The Black Ties.

“Jeg håber, at kunne inspirere andre til at skrive og udgive nye sange, der definerer vores bevægelse i en nutidig sammenhæng. Musik er jo ikke min levevej, så forhåbentlig vil der være nogen ude i landet, der tænker ‘hvis han kan, kan jeg også’ og det er mit ydmyge håb, at det kan kickstarte en ny generation af selvbevidste samfundsorienterede sangskrivere”, siger Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom singlen udgives samme dag som Dagbladet Politiken har annonceret vinderen af en ny tekst til “Når jeg ser et rødt flag smælde”, har der faktisk ikke været en sammenhæng fortæller Benny Engelbrecht, der har arbejder med sangen siden foråret.

“Jeg har gravet dybt i den sangtradition vi har i Socialdemokratiet og fagbevægelsen og fundet inspiration hos blandt andre Louis Pio og F. J. Borgbjerg – faktisk slutter sangen med en tekstreference til netop en sang Louis Pio oversatte til dansk i 1875. Så udover at jeg håber folk vil synes det er en god melodi, er der også et lag i sangen der forhåbentlig kan have appel til dem der virkelig vil nørde i vores lange sangtradition, for den er fyldt med tekstreferencer”, siger Benny Engelbrecht, der var kort tid om at skrive melodien til sangen, men har brugt måneder på teksten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover Benny Engelbrechts vokal og rytmeguitar præges ”Sangen om Danmark” af guitaristen Pelle Svane Jakobsens luftige riffs.

Sangen kan blandt andet downloades HER via iTunes.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...