Beredskabschef: Måske bliver Brand og Redning til Brand og Rengøring

13. januar 2018 Sundeved

Sønderborg har tidligere haft en aftale med brandvæsnet i Odense, der håndterede alarmopkaldene her fra området.

“Men i 2017 tog vi opgaven hjem til Sønderborg og vi har vores egen alarmcentral på havnen, hvorfra vi så sender brandbilerne og redningskøretøjerne ud”, siger beredskabschef Bjarne Neermann. Han tilføjer, at det er meningen, at centralen også skal håndtere tyverialarmer og koordinere rengøringsopgaver i kommunen.

“Så vi skal nok hedde Sønderborg Brand og Rengøring”, siger beredskabschefen til de mange brandmænd, der deltog i nytårsparolen, som fandt sted lørdag eftermiddag i Broagerhallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beredskabschefen har været i Sønderborg i syv år og han har stor respekt for den store indsats, som de frivillige brandmænd leverer.

“I er ikke som de professionelle, jeg har mødt andre steder. Jeres engagement kommer fra hjertet. I ønsker virkeligt at løse en kerneopgave – og jeres løn er anerkendelse og en stor tak. I har min allerstørste respekt”, siger Bjarne Neermann til de frivillige brandmænd.

Årets gang

“I kan jo godt li’ at komme ud til nogle brande, så 2017 har været et lidt kedeligt år – vi er i alt rykket ud 560 gange”, siger beredskabschefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 2017 har vi mærket klimaforandringerne og været ude ved oversvømmelser og mindre stormskader”, siger Bjarne Neermann. Bredskabschefen glæder sig over nytåret:

“Vi har ikke været ude til en eneste brand eller ulykke, der skyldtes fyrværkeri”.

Borgmesteren gav en omgang

Borgmester Erik Lauritzen var forhindret i at deltage i årets nytårsparole og han undskyldte via sin kommunaldirektør og gav en omgang øl.

“Det er da allertiders. Næste gang inviterer i hele byrådet og så får i hele 31 omgange og så begynder det at ligne noget”, siger Leif Maibom, der var konferencier ved nytårsparolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunaldirektør Tim Hansen kunne fortælle, at Erik Lauritzen og Leif Maibom tit optræder sammen.

“Men Leif Maibom stod ligesom altid i skyggen af borgmesteren, så nu er jeg her i stedet for Erik Lauritzen. Jeg passer bedre i højden”, siger Tim Hansen.

“Jeg vil gerne sige tak for jeres store indsats i blandt andet Skovmose. Nu løser vi nogle af problemerne derude – og andre steder, hvor der er risiko for oversvømmelser, er vi på vej med nogle tiltag”, siger kommunaldirektøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved godt, at frivillige brandmænd øver og træner rigtigt meget. Og det er godt i gør det, så i ved, hvad i skal gøre, når det er alvor. Det er fantastisk, at i bruger så meget tid på jeres frivillige opgaver”, siger Tim Hansen.

“Og Sternfahrt – skal vi ikke have noget mere af den slags. Der går en tid, inden Sternfahrt kommer igen, men skal vi så ikke have vores eget”, spørger han.

“En stor tak herfra til jer alle – og til jeres arbejdsgivere, som giver jer mulighed for at være frivillige brandmænd”, siger Tim Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg mangler frivillige brandmænd: Læs mere HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...