Beskyt dyrene – flyt Sankt Hans-bålet inden det tændes

14. juni 2018 Sundeved

Dyrenes Beskyttelse anbefaler i en pressemeddelelse, at man flytter og genopbygger sit Sankt Hans bål meget kort tid før, det tændes. På den måde undgår man, at dyr fanges i flammerne.

“Selv om det kan lyde som en omstændelig opgave, er det nødvendigt for ikke at sende de kære dyreunger og andre smådyr til Bloksbjerg sammen med heksen”, siger biolog Michael Carlsen.

”Hvis brændematerialet allerede er samlet, burde det være en overkommelig opgave at flytte bålet. Det skal helst gøres så tæt på optænding som muligt. Allertidligst dagen før. Formålet er jo, at færrest dyr kommer i fare”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Sankt Hans-bål er et ideelt skjulested for mange smådyr, der bruger kvasbunken til at bygge rede eller som gemmested. Hvert år finder dyr som mus, pindsvin, fugle og katte skjul inde i kvasbunken og det er ikke altid alle dyr når flygte fra bålets flammer, før det er for sent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Samfund, Sønderborg

Borgerblikket – nu kan du følge dine Jobcentersager

29. november 2021 Samfund

For et år siden har kommunerne givet borgerne adgang til egne data på otte udvalgte sagsområder i det tilbud, der hedder Borgerblikket. Nu skydes anden etape i gang så man som borger nemt og hurtigt kan se udvalgte data om sine sager og indsatser på borger.dk. Anden etape går i luften den 1. december og […]

Læs mere...