Besøg Barsø – Sønderjyllands første økologiske ø

4. april 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Den 6. maj kan enhver, der er interesseret i økologisk omstlling tage med en tur til Barsø, Sønderjyllands første økologiske ø.

Det er foreningen Omstilling Sønderjylland, der arrangerer turen, hvor deltagene mødes ved færgen til Barsø lørdag den 6. maj kl. 9.15.

Foreningens medlemmer skal betale 100 kroner for at være med, mens ikke-medlemmer skal af med 150 kroner, som er inklusiv et års medlemskab af Omstilling Sønderjylland.

Husk proviant

Medbring selv mad og drikke til turen. Vi mødes ved færgelejet, og sejler til Barsø i samlet flok. Derefter går vi til Økohuset, som er en af Danmarks første halmhuse. Her vil ejeren Richard Lehner vise frem og fortælle om huset. Richard og familien er i dag flyttet fra øen, og det dejlige hus udlejes som en populær feriebolig, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved middagstid finder vi et passende sted til indtagelse af den medbragte mad, og arrangørerne fortæller om de kommende arrangementer, samt foreningen Omstilling Sønderjylland.

Derefter besøger vi øens eneste landmand, Søren Svennesen, som driver gården økologisk med malkekvæg. Søren vil fortælle om gårdens økologiske drift, om udfordringerne ved at være erhvervsdrive på en lille ø, og visionerne med Barsø som øko-ø.

Efter besøget på gården, er der tid til en vandretur eller afslapning på den lille ø. Vi tager med færgen tilbage ca. kl. 16.00

Artiklen fortsætter under annoncen

Turen giver mulighed for at høre om, hvordan små øer kan overleve og hvad økologisk omstilling kan betyde for bosætning og turisme.

Tilmelding: Senest 22.april på mail til Maren Wiese: [email protected] eller Jettie Nielsen: [email protected]

Betaling: kontant eller mobilpay ved starten af turen.

Omstilling Sønderjylland er en forening som arbejder for at fremme den nødvendige omstilling til et bæredygtigt samfund – med afsæt i den sønderjyske region.

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...