Bestyrelsens fejl koster Sydtrafik-direktør jobbet

10. marts 2014 Erhverv

Sydtrafik søger en administrerende direktør, selv om det fælleskommunale trafikselskab fik en ny direktør for to måneder siden. Han er blevet fyret på grund af manglende kyndighed i bestyrelsen.bus1

Lars Berg tiltrådte som administrerende direktør for Sydtrafik 1. januar i år. Han kom fra en direktør-stilling i ISS, oplyser tvsyd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Imidlertid solgte Lars Berg sig for dyrt. Han fik en samlet lønpakke, der kostede op mod 25 procent mere end reglerne for løn til fastansatte direktører tillader. Reglerne er sat af Kommunernes Landsforening.

– Vi prøvede på at løse det ved at få Lars Berg overført til en åremålsansættelse, men det måtte vi ikke, fordi muligheden for åremålsansættelse ikke var nævnt i stillingsopslaget, forklarer viceborgmester Jesper Frost Rasmussen, Esbjerg, der er formand for Sydtrafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lønnen til åremålsansatte kan ligge op til 25 procent over lønnen for fastansatte direktører.

Direktøren kan søge sit eget job

Bestyrelsens manglende omhu med kontrakten tvang den til at opsige Lars Berg og opslå stillingen igen.

I det nye opslag er nævnt, at den administrerende direktør kan få en åremålsansættelse. Det betyder, at Lars Berg kan søge stillingen igen og beholde sin løn.

– Men vi gennemfører en helt åben proces, så alle kan søge, understreger Jesper Frost Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...