BHJ Fonden støtter projekter i Sønderborg

19. november 2015 Sundeved

En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, har netop fordelt trekvart million kroner til projekter, hvor det er børns trivsel, der er omdrejningspunktet. Blandt knap 70 ansøgninger fandt bestyrelsen frem til fire projekter, som spænder lige fra håndtering af børns stress til støtte til børn, som ønsker en aktiv hverdag og til uddannelse og udvikling af rolle-modeller i udsatte byområder.penge

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver BHJ Fonden i en pressemeddelelse.

“Vi er glade for det store antal ansøgninger, og udvælgelsesprocessen var meget vanskelig. Det vi til sidst lagde til grund for donationerne var, at projekterne havde et indhold, der på sigt kan være et foregangsbillede, og dermed komme ud til andre dele af landet. Når det er sagt, så falder det mig i øjnene, at mange af projekterne har et indhold, hvor det handler om at håndtere stress hos børn og unge”, siger Anne Sofie Holm, der er medlem af fondsbestyrelsen.

COOL – fokus på kost, motion og trivsel

Den største enkeltdonation på 300.000 kr. gik til Change Of Our Life projektet i Sønderborg. Det handler om at få fat på de børn, der ligeså langsomt er ved at sive ud af fællesskabet, og dermed let kan få en usund tilværelse, som kan få en negativ afsmitning på deres videre tilværelse. Ved at inddrage børnene fra 6. til 9. klasse i et andet fællesskab, hvor det er sjovt og godt at være sammen, skabes en god trivsel. Det baner vejen for en positiv tilgang til kost, motion og generel trivsel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er etableret i kommunale rammer, men det er BHJ Fondens donation, der efter nytår, sikrer dets fortsatte virke. Flere kommuner har vist interesse for at kopiere projektet, hvor studerende fra Aalborg Universitet har dokumenteret, at COOL virker, og skaber gladere børn med et større socialt engagement.

Broen til en meningsfuld fritid

Broen Danmarks lokale afdelinger i Tønder, Sønderborg, Esbjerg, Haderslev og Vejen har samlet modtaget 200.000 kr. Donationen er efterfølgende blevet fordelt med baggrund i hvilke afdelinger, der har støttet flest børn i 2014. Det betød, at Broen Tønder modtog 94.000 kr. og de øvrige afdelinger mellem 6.000 kr. og 19.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broen støtter udsatte børn i alderen 6 til 17 år, så de på lige fod med andre børn har mulighed for at deltage idrætsaktiviteter. Støtten er bl.a. betaling af kontingenter, deltagelse på sportslejr og indkøb af udstyr. I Tønder har man støttet mindst 160 børn i 2015. Arbejdet har gjort, at afdelingen i dag er med i opløbet om at modtage Idrættens Pris på 100.000 kr.

Mindfulness i folkeskolenby18

Artiklen fortsætter under annoncen

Tre klassetrin på Nybøl skole mellem Aabenraa og Sønderborg skal medvirke i et pilotprojekt, hvor målet er at lære eleverne en metode, som kan bidrage med sunde tanker og vaner tidligt i livet. Det gøres ved at træne børnenes opmærksomhed på deres oplevelser. Herved lærer de at få en større selvbevidsthed og hvordan man kan styre egne impulser. Det kan bl.a. have betydning for stressniveauet. Metoden der ligger til grund for projektet er mindfulness, der er en form for social og følelsesmæssig læring. Projektet har modtaget 140.000 kr. fra BHJ Fonden

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...