Biblioteket og Mejeriet fejrer Kvindernes Kampdag sammen med de unge kvinder

HERitage Week. Pressefoto
HERitage Week. Pressefoto
28. februar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag, fejrer biblioteket i Sønderborg – i et nyt samarbejde med Mejeriet, kvinders stemmer og kreativitet hen over en uge.

Gennem bøger, bevægelse og kreativitet hylder biblioteket kvinder fra alle tider og i alle former og farver, når de i samarbejde med Mejeriet inviterer byens unge kvinder – især dem under 30 år – indenfor til HERitage Week.

For knap 100 år siden gav forfatter og feminist Virginia Woolf, i essayet ’Sit eget værelse’ fra 1929, udtryk for nødvendigheden af sit eget værelse, hvis man som kvinde skulle skrive litteratur og kunne udtrykke sig frit:

Artiklen fortsætter under annoncen

“En kvinde må nødvendigvis have sine egne penge og sit eget værelse, hvis hun skal skrive litteratur”, sagde Virginia Wolff.

”I anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag inviterer biblioteket i fællesskab med Mejeriet byens unge inden for i tre brandvarme ’værelser’, der giver plads til kvinders frie udtryksformer gennem litteratur, kropsbevægelse og kreativitet. Vi mener, det er vigtigt for især den unge generation at have adgang til litterære og kulturelle arrangementer, der sætter fokus på kvinders frihed – også i en historisk kontekst”, siger litteraturformidler og ungekoordinator Michelle Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

HERItage Week starter i det litterære værelse med en inspirerende booktalk på engelsk:

Women’s Voices – A Celebration of Female Literature

Torsdag den 5. marts kl. 16.30 – 17.30 på biblioteket.

Midtvejs i ugen åbnes dørene for det poetiske og kropslige værelse, hvor poesien og yogaen får mulighed for at smelte sammen i smuk forening. Alle er velkomne, uanset om du har prøvet yoga før eller er nybegynder, og arrangementet er på engelsk:

Warrior Pose & Poetry of Embodiment

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag den 6. marts kl. 19.00 – 21.00 i Mejeriet

HERitage Week rundes af i det kreative værelse, hvor det skæve og uperfekte udtryk får lov til at folde sig ud i en feministiske tegneworkshop med forfatter og tegneserieskaber, Sofie Riise Noors –  arrangementet er på dansk.

Feministisk tegneworkshop med Sofie Riise Nors

Torsdag den 7. marts kl. 17.00 – 18.30 i Mejeriet

HERitage Week er gratis og arrangementerne er målrettet unge kvinder op til 30 år.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...