Biblioteket lancerer fredag et nyt magasin, “Biblioteket”

26. juni 2015 Sundeved

Biblioteket Sønderborg lancerer nyt magasin, som udkommer to gange om året og giver et indbydende og hurtigt overblik over de mange forskelligartede tilbud.

jpg” alt=”Charlotte Riis Engelbrecht har skrevet forord til nyt biblioteks-magasin.” width=”262″ height=”300″ /> Charlotte Riis Engelbrecht har skrevet forord til nyt biblioteks-magasin.

”Jeg glæder mig til at præsentere de mange forskellige aktiviteter, vores biblioteker tilbyder over hele kommunen. Samtidig benytter vi lejligheden til at give et indblik i, hvad der ellers rører sig på biblioteksområdet”.

Skriver kulturudvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht i sit forord til det nye biblioteksmagasin, der netop i dag, fredag, udkommer for første gang.

Mette Fugl pryder forsiden, og det skyldes, at hun den 8. oktober gæster Nørherredhus med sit foredrag ”Fra koncepterne”. Mette Fugl er blot én af mange foredragsholdere, der kan opleves i efterårssæsonen. Naser Khader, Anne-Cathrine Riebnitzsky og Hans-Georg Møller – i daglig tale Gorm – og opvokset i Tandslet – er nogle af de øvrige.

Musik

Der bliver også mulighed for musikalske oplevelser: Koncert-foredrag om Carl Nielsen, møde med musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester – og så kan man være del af ”Ægte ondskab” fra Norge, når der den 17. oktober sættes fokus på Black Metal.

Forseiden af bibliotekets nye magasin.

Forseiden af bibliotekets nye magasin.

Flere af sæsonens tiltag er kommet i stand i samarbejde med andre aktører, fx holdes Litteraturfest.nu på tværs af kommuner og på begge sider af grænsen. Den elektroniske Define-musikfestival er et andet eksempel på samarbejde på mange platforme.

Der vil også igen i år være café-arrangementer rundt omkring på bibliotekerne. Her kan man for eksempel blive klogere på Gendarmstien, strikningens kulturhistorie og danske kunstmuseer.

Forfattergruppen Alssund

“Ud over efterårets arrangementer fortæller Biblioteksmagasinet også om vores kursustilbud. Et nyt tiltag på den front er vejledning i at søge noder på nettet”, siger magasinets redaktør Hanne Merete Sørensen, der også lokker med artikler:

“Det er nyt i forhold til de arrangementsprogrammer, vi udgav før. I det første magasin har vi for eksempel portrætter af ni lokale forfattere. Forfattergruppen Alssund kalder de sig, og de udgiver den 4. september en fælles antologi med arbejdstitlen ”Als set med fremmede øjne”. Hensigten med antologien er at skabe fælles læseglæde blandt Sønderborgs borgere”, siger Hanne Merete Sørensen.

Biblioteksmagasinet kan hentes på alle kommunens folkebiblioteker

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk