Bilerne blev – også – hjemme i 2020 – dog ikke i Skovby

1. april 2021 Samfund

Corona-pandemien har, for mange, betydet hjemmearbejde, færre arrangementer samt fritidsaktiviteter og det betød længere afstand mellem bilerne på vejene i Sønderborg-området i 2020.

En opgørelse, som ProjectZero har udgivet, viser, at persontrafikken i Sønderborg-området faldt med knap 9 procent sidste år. Opgørelsen er lavet med afsæt i de trafiktællinger, som foretages langs Sønderborgmotorvejen, på landevejene til og fra centerbyerne samt sommerhusområdet på Sydals og i selve Sønderborg by.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen for Sønderborg-området bekræfter den nationale udvikling, som viser et samlet fald i trafikken med 7,5 procent for hele Danmark.

De største fald i antal talte køretøjer er på Sønderborg-motorvejen og ved Hjortespring – på hovedvejen mellem Guderup og Svenstrup – og et mindre fald i Vester Sottrup og Nybøl, mens trafiktallet er steget med 20 procent i Skovby.

Færre biler på vejene betyder mindre CO2-udledning og dermed et skridt mod ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029, selvom det må forventes, at bilerne vender tilbage til vejene igen, når samfundet begynder at åbne den kommende periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...