Bilkachef: Flyt grænsehandlen – lav en afgiftsfri zone i Sønderjylland

1. maj 2018 Erhverv

Grænsehandelen er så skadelig for dansk økonomi og erhvervsliv, at man bør gå drastisk til værks og oprette en grænsehandelszone nord for grænsen, hvor kunderne kan stoppe i Danmark og betale det samme for deres varer som i de tyske butikker.

Det mener Per Bank, der topchef i Dansk Supermarked, der bl.a. driver Bilka og Netto. Han fremsætter forslaget i en kronik i dagens Børsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Optimalt set var der slet ikke behov for et grænsehandelsbælte med lavere moms og afgifter. Men faktum er jo, at vi allerede har præcis sådan et bælte. Det ligger bare syd for grænsen i stedet for i Danmark, hvor det ville skabe vækst og job i Udkantsdanmark og sende en masse penge i statskassen”, siger Per Bank.

Ifølge de nyeste tal fra Skatteministeriet udgjorde grænsehandlen med nydelsesmidler – slik, chokolade, øl og vin – omkring 4 milliarder kroner i 2016.

Supermarkedsbossen kommer med sit forslag, netop som VLAK-regeringens nye vækstteam for handel og logistik trækker i arbejdstøjet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...