Billedkunst fra Galleri Maxus 101 spiller sammen med mad og drikke hos Karikatur

16. september 2022 Kultur

Fredag formiddag kom der kunstværker på væggene i Restaurant Karikatur i Sønderborg og det er Anthon Maxus Christophersen fra Galleri Maxus 101 i Augustenborg, som har fundet værker, som spiller flot sammen med Karikatur.

“Frederik Frimodt-Larsen og Chris Franklin Gammelgaard har deres indbyrdes ‘boksekampe’ og derfor har jeg hængt to værker, som handler om boksning op. Der er masser af energi i de to Karikatur-restauratører og det er der også i værkerne”, siger Anthon Maxus Christophersen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Karikatur jo er et sted, hvor cocktails og gastronomi mødes – og værterne arbejder konstant på at byde på helt nye og anderledes oplevelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og for at prøve noget helt anderledes, så  er der også to værker, som er skabt ved at lade indlandsis fra Grønland smelte på et lærred og få farverne til at flyde med”, siger galleristen. I indgangspartiet mødes gæsterne også af et værk, som vil fange deres opmærksomhed.

Anthon Maxus Christophersen fortæller, at han synes, Karikatur er fantastisk til kunstværker fra de øverste hylder.

“Det er et meget specielt lokale og så er der højt til loftet. Både bogstaveligt og i overført betydning og jeg mener, at gastronomi kan spille sammen og billedkunst og gå op i en højere enhed”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at det ikke er tilfældigt, at han har valgt at åbne et galleri i Augustenborg og også udstille hos Karikatur.

“Der er ikke langt til Aarhus eller København og heller ikke til Hamborg og det vil være skønt at være med til at trække gæster hertil. Jeg tror, der er en del gæster, som gerne vil opleve, hvad de kan hos Karikatur, som skiller sig ud i både madkunsten og deres cocktails – og nu spiller kunsten også en rolle i oplevelsen – og lokalerne ved Augustenborg Slot er også en oplevelse – og så ligger de i en skøn slotspark”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maxus 101 åbner ny udstilling i Augustenborg

Lørdag middag åbner Galleri Maxus 101 i Augustenborg_Project for en udstilling med:

Simone Aaberg Kærn – hende piloten med det gule fly til Afghanistan og portrættet af Anders Fogh.

Thorsten Brinkmann – den tyske stjerne, der konstant refererer til kanoniserede værker.

Søren Solkær – rockfotografen, der nu har slået sig på sort sol – ikke bandet, men fuglene.

Du kan SE BILLEDER HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...