Biogas: Aase Nyegaard vil forsøge at komme borgerne i Kværs i møde

1. april 2019 Politik

På onsdag er der borgermøde i Kværs og det skal handle om det kommende biogasanlæg, som det ikke er alle mennesker i Kværs og de omkringliggende landsbyer, der sætter pris på.

“Jeg ved, der er nogle, der er bekymrede for lugtgener og det er en ting, som Nature Energy må svare på”, siger Aase Nyegaard, som er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Der er også en del, der mener, at det kommende biogasanlæg fører en frygtelig masse tung trafik med sig.

“Og derfor skal der kigges på, om der skal laves en ny vej ind til anlægget”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Aase Nyegaard kommer til borgermødet, så er det bestemt ikke for at fortælle borgerne, at der ikke kan flyttes så meget som et komma i planen.

“Jeg vil selvfølgelig lytte og forsøge at komme borgerne i møde”, siger hun. Samtidig understreger hun, at der ikke er en garanti for, at alt bliver, som borgerne i Kværs og omegn helst vil have det.

Ved ikke om der kan bygges andre steder

Og når nu der er borgere, der mener, der må være store åbne områder i god afstand fra landsbyer, hvor der kan bygges biogasanlæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved ikke, om det er muligt at finde en anden placering, men det vil jeg undersøge, inden borgermødet på onsdag”, siger Aase Nyegaard.

Kværsborgere bremsede ‘landvindmøller’

For år tilbage skulle der stilles vindmøller op ved Kværs.

Den idé stod byrådet bag, men efter et borgermøde i Kværs, hvor overraskende mange var mødt op, så endte det med, at Erik Lauritzen, som var Socialdemokratiets ordfører, trak partiets opbakning til vindmøllerne tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uden de socialdemokratiske stemmer var der ikke længere flertal for at tage nogle skridt frem mod ProjectZero-nullet ved hjælp af vindmøller på land.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk