Biogas: Borgmester Erik Lauritzen må gøre rede for biogassagen

22. april 2021 Erhverv

Oven på det pålagte byggestop og afgørelsen fra miljøklagenævnet, som har annulleret såvel Sønderborg Kommunes VVM og vej-ekspropriationen i forbindelse med byggeriet af biogasanlægget i Kværs, har Venstre i går, onsdag, bedt borgmester Erik Lauritzen om en redegørelse til byrådet om hele biogassagen og tidslinjen.

”Der har gennem mange uger stået 10-12 meter høje siloer, været støbt og lavet konstruktioner på grunden, selv om det nu viser sig, at der end ikke er givet en byggetilladelse til projektet. Samtidigt er såvel VVM og Sønderborg Kommunes ekspropriation blevet underkendt i miljøklagenævnet, så borgmester Erik Lauritzen må redegøre for, hvordan så graverende fejl har kunnet ske i sagen”, siger Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstres gruppeformand Tage Petersen fortsætter:

”Hele forløbet har været præget af stor frustration hos naboer og borgere i området om de mange klagesager vidner også om, at processen har været kritisabel. Nu må vi have alt på bordet og borgmester Erik Lauritzen må redegøre for, hvordan der under hans politiske ledelse har kunnet ske så mange fejl i sagen og hvad han har vidst undervejs i sagen, hvor han har taget første spadestik til byggeriet i efteråret. Står det til os i Venstre, så er det her et eksempel på, hvordan ting ikke skal foregå i Sønderborg Kommune”.

Borgerne i området føler sig kørt over af Sønderborg Kommune og de beslutninger, der er taget i sagen om biogasanlægget i Kværs og nu viser det sig også, at der ikke bare er begået småfejl i forløbet og sagsbehandlingen, men store og graverende fejl og derfor må hele forløbet endevendes, så det sikres, at et lignende forløb ikke kan ske igen. En redegørelse til Byrådet skal også indeholde en tidslinje for sagen og klargøre, hvorfor kommunen ikke har grebet ind tidligere og hvem i den politiske ledelse, der har vidst hvad og hvornår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre støtter fuldt op om den grønne omstilling, men det siger sig selv, at tingene skal foregå på en ordentligt måde, hvor borgerne i kommunen ikke føler sig kørt over.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...