Biogas: Det undrer hvis forvaltningen ikke har fået reaktioner på byggeriet, siger Stefan Lydal

21. april 2021 Erhverv

Efter Nature Energy har fået besked på straks at stoppe arbejdet med at bygge biogasanlæg i Kværs, siger Jesper Bundgaard, der er direktør for konstruktion i Nature Energy til SønderborgNYT.

”Nature Energy har et godt og konstruktivt samarbejde med Sønderborg Kommune og vi er i tæt dialog med kommunen om byggeriet af biogasanlægget i Kværs. Vi tager kommunens afgørelse til efterretning og vi har stoppet byggeriet med øjeblikkelig virkning. Vi håber på en afklaring snarest, så vi kan fortsætte med at bygge biogasanlægget, som kommer til at levere store mængder klimavenlig biogas til gavn for den grønne omstilling i Sønderborg”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere onsdag skrev SønderborgNYT i en artikel med Nature Energys direktør, Ole Hvelplund, der fortalte,  at Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse ikke havde opsættende virkning samt at direktøren havde en formodning om, at problemerne ville blive løst på et møde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen i morgen, torsdag.

Men Sønderborg Kommune stoppede kort efter byggeriet, fordi der ikke var givet en byggetilladelse.

“Jeg vil undre mig meget, hvis ikke forvaltningen forlængst har fået henvendelser fra borgere i Kværs, som kunne se, der blev bygget, men ikke havde hørt noget om, at der var givet en byggetilladelse”, siger næstformand i Teknik- og Miljøudvalget Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Han tilføjer:

“Jeg synes simpelthen, det er skandaløst at et velrenomeret firma som Nature Energy bare sætter gang i sådan et byggeri uden at have tilladelse”.

Dansk Folkearti stemte som eneste byrådsparti imod, der skal opføres et biogasanlæg i Kvrs.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...