Biogas: Grøn omstilling er vigtig – men tingene skal gøres rigtigt siger borgmesterkandidat

21. april 2021 Erhverv

Når et projekt som biogas anlægget i Kværs underkendes i miljøklagenævnet, så skal byggeriet selvfølgelig stoppes med det samme, fordi alt andet er en disrespekt for hele vores klagesystem og de mange naboer, som har klaget over anlægget, lyder det fra Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby.

“Jeg ser frem til at mødes med en række af klagerne har i de kommende dage, for en kommune skal lytte til borgerne og ikke køre dem over i forhastede planlægningsprocesser”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også partifællen Tage Petersen bakker op om, at Sønderborg Kommune har bedt Nature Energy stoppe byggeriet af biogas anlægget i Kværs:

“Det er rigtig ærgerligt, at der er lavet fejl i sagsbehandlingen, men af hensyn til borgernes retssikkerhed synes jeg det er godt, at der nu er kommet standsningsforbud – og vi har jo hørt om borgere, der har fået pålæg om at standse eller nedrive byggerier og så må kommunen også tage sin egen medicin og stoppe projektet indtil formalia er i orden og der kan gives byggetilladelse”, siger byrådsmedlem Tage Petersen.

Sønderborg Kommune har onsdag formiddag givet Nature Energy et såkaldt standsningspåbud til byggeriet af biogasanlægget i Kværs og det betyder, at byggeriet af anlægget skal indstilles med øjeblikkelig virkning.

Årsagen til byggestoppet er, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelsen om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af  biogasanlægget i Kværs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...