Biogas: Grøn omstilling er vigtig – men tingene skal gøres rigtigt siger borgmesterkandidat

21. april 2021 Erhverv

Når et projekt som biogas anlægget i Kværs underkendes i miljøklagenævnet, så skal byggeriet selvfølgelig stoppes med det samme, fordi alt andet er en disrespekt for hele vores klagesystem og de mange naboer, som har klaget over anlægget, lyder det fra Venstres borgmesterkandidat, Ellen Trane Nørby.

“Jeg ser frem til at mødes med en række af klagerne har i de kommende dage, for en kommune skal lytte til borgerne og ikke køre dem over i forhastede planlægningsprocesser”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også partifællen Tage Petersen bakker op om, at Sønderborg Kommune har bedt Nature Energy stoppe byggeriet af biogas anlægget i Kværs:

“Det er rigtig ærgerligt, at der er lavet fejl i sagsbehandlingen, men af hensyn til borgernes retssikkerhed synes jeg det er godt, at der nu er kommet standsningsforbud – og vi har jo hørt om borgere, der har fået pålæg om at standse eller nedrive byggerier og så må kommunen også tage sin egen medicin og stoppe projektet indtil formalia er i orden og der kan gives byggetilladelse”, siger byrådsmedlem Tage Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har onsdag formiddag givet Nature Energy et såkaldt standsningspåbud til byggeriet af biogasanlægget i Kværs og det betyder, at byggeriet af anlægget skal indstilles med øjeblikkelig virkning.

Årsagen til byggestoppet er, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelsen om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af  biogasanlægget i Kværs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...