Biogas i Kværs: Grundejer er forberedt til åstedsforretningen

16. juni 2021 Erhverv

Dem 28. juni er der åstedsforretning hos Lars Hansen og Hans Lilleør i Kværs og det skyldes, at Nature Energy skal bruge en del af deres jord i forbindelse med byggeriet af deres biogasanlæg i Kværs.

Lars Hansen repræsenteres af sin bror, Henning Hansen, som fortæller, at han er grundigt forberedt til åstedsforretningen, hvor han vil have svar på en del spørgsmål.

“Og svares der ikke rigtigt, så beder jeg dem forlade matriklen”, siger Henning Hansen til SønderborgNYT. Nature Energy har tidligere givet grunejerne et tilbud på jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var et tilbud, som ingen af os kunne sige ja til”, siger Henning Hansen.

Nature Energy skal bruge en del af Lars Hansens jord og der  skal også fjernes nogle tæer.

“Det betyder, at de biler, som kommer kørende fra Feldsted, når det er mørkt, de lyser hans stue op. Hertil kommer der støjgener fra trafikken og de bliver jo ikke mindre, når træerne fjernes”, siger Henning Hansen, som ikke har tillid til aftaler med Nature Energy.

“Nature Energy har fået lov til at grave nogle huller på min brors jord og det har de gjort. Men de har ikke, som lovet, dækket dem til igen”, siger Henning Hansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og selvom de ikke havde byggetilladelse, så byggede de jo bare på anlægget, indtil kommunen vågnede op og bad dem stoppe”.

Han fortæller, at det faktisk bliver muligt for mennesker i Sønderborg at købe biogas i Kliplev, hvor der skal bygges et endnu større anlæg end det i Kværs.

“Og det siger jo, at det eneste det handler om, det er at Sønderborg kan skrive deres CO2-reduktioner ind i tabellen. Alætså handler det mere om Sønderborgs tal end det handler om klimaet”, siger Henning Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan også sige, at ProjectZero-visionen handler om, at Sønderborg vil være selvforsynende med grøn og klimarigtig energi”, siger Teknik- og Miljøforvaltningens direktør, Bjarke Eriksen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...