Biogas: Nature Energy får tidligst byggetilladelse til oktober

12. juni 2021 Erhverv

Nu har Teknik- og Miljøforvaltningen lagt en køreplanen, som skal føre til, at Nature Nergy får en byggetilladelse, så biogasanlægget i Kværs kan blive opført.

“Den 23. juni skal der ligge et udkast til en miljøgodkendelse og VVM på bordet i Teknik- og Miljøudvalget, hvor vi ser på sagen og sender den videre til Byrådet, som skal sende den i otte ugers høring”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Efter der er set på høringssvarene, så skal der den 20. september holdes et ekstra møde i Teknik- og Miljøudvalget, som skal sende sagen videre til Byrådet, som samles den 28. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis alt går efter planen, så kan vi  offentliggøre VVM- og Miljøgodkendelsen dagen efter byrådsmødet og byggetilladelsen kan blive færdigbehandlet og klar til 1. oktober”, siger udvalgsformanden.

Hun venter også, at ekspropriationen af to grunde vil være klar 5. oktober.

Der har helt tilbage i oktober 2018 været holdt et møde med blandt andre tre lodsejere, Nature Energy og medarbejdere fra Teknik- og Miljøudvalget.

“Mødet resulterede i, at to lodsejere rejste sig og gik, mens en blev”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs til SønderborgNYT. Han fortæller, at der er åstedsforretning hos de to lodsejere, som umiddelbart ikke vil sælge deres jord den 28. juni, så der er lagt op til, at kommunen går ind og opkøber jord, som skal sælges videre til et privat firma.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Christina Folkenæs har genåbnet La Fromagerie

27. juli 2021 Erhverv

Tirsdag står Christina Folkenæs for første gang bag disken i La Fromagerie i Perlegade i Sønderborg – og det betyder, at det igen er muligt at købe mange forskellige slags oste. “Vi har et pænt stort udvalg af spændende oste og jeg har sat mig ind i, hvad det er for nogle, så kunderne kan […]

Læs mere...