Biogas: Nature Energy får tidligst byggetilladelse til oktober

12. juni 2021 Erhverv

Nu har Teknik- og Miljøforvaltningen lagt en køreplanen, som skal føre til, at Nature Nergy får en byggetilladelse, så biogasanlægget i Kværs kan blive opført.

“Den 23. juni skal der ligge et udkast til en miljøgodkendelse og VVM på bordet i Teknik- og Miljøudvalget, hvor vi ser på sagen og sender den videre til Byrådet, som skal sende den i otte ugers høring”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Efter der er set på høringssvarene, så skal der den 20. september holdes et ekstra møde i Teknik- og Miljøudvalget, som skal sende sagen videre til Byrådet, som samles den 28. september.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis alt går efter planen, så kan vi  offentliggøre VVM- og Miljøgodkendelsen dagen efter byrådsmødet og byggetilladelsen kan blive færdigbehandlet og klar til 1. oktober”, siger udvalgsformanden.

Hun venter også, at ekspropriationen af to grunde vil være klar 5. oktober.

Der har helt tilbage i oktober 2018 været holdt et møde med blandt andre tre lodsejere, Nature Energy og medarbejdere fra Teknik- og Miljøudvalget.

“Mødet resulterede i, at to lodsejere rejste sig og gik, mens en blev”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs til SønderborgNYT. Han fortæller, at der er åstedsforretning hos de to lodsejere, som umiddelbart ikke vil sælge deres jord den 28. juni, så der er lagt op til, at kommunen går ind og opkøber jord, som skal sælges videre til et privat firma.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...