Biogas: Nature Energy forventer der findes en løsning på byggeriet i Kværs

21. april 2021 Erhverv
Nature Energys direktør Ole Hvelplund
Nature Energys direktør Ole Hvelplund

Nature Energy skal mødes med Sønderborg Kommune i morgen, torsdag og direktør Ole Hvelplund forventer, at der findes en løsning på den klage, som har fået medhold i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling.

“Selvfølgelig skal vi bygge efter de regler, der er og jeg går bestemt ud fra, at vi finder en løsning, når vi mødes med Sønderborg Kommune”, siger Ole Hvelplund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse ikke har opsættende virkning og det betyder, at der stadig er gang i byggeriet.

Sidste i november blev det første spadestik til det kommende storskala biogasanlæg ‘Nature Energy Kværs’ taget og anlægget, der forventes at være klar til at producere store mængder klimavenlig biogas allerede til april 2022.

Redaktionen: Kort efter SønderborgNYT talte med Ole Hvelplund, bad Sønderborg Kommune Nature Energy om straks at stoppe byggeaktiviteterne i Kværs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...