Biogas: Nature Energy forventer der findes en løsning på byggeriet i Kværs

21. april 2021 Erhverv
Nature Energys direktør Ole Hvelplund
Nature Energys direktør Ole Hvelplund

Nature Energy skal mødes med Sønderborg Kommune i morgen, torsdag og direktør Ole Hvelplund forventer, at der findes en løsning på den klage, som har fået medhold i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling.

“Selvfølgelig skal vi bygge efter de regler, der er og jeg går bestemt ud fra, at vi finder en løsning, når vi mødes med Sønderborg Kommune”, siger Ole Hvelplund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse ikke har opsættende virkning og det betyder, at der stadig er gang i byggeriet.

Sidste i november blev det første spadestik til det kommende storskala biogasanlæg ‘Nature Energy Kværs’ taget og anlægget, der forventes at være klar til at producere store mængder klimavenlig biogas allerede til april 2022.

Redaktionen: Kort efter SønderborgNYT talte med Ole Hvelplund, bad Sønderborg Kommune Nature Energy om straks at stoppe byggeaktiviteterne i Kværs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...