Biogasanlæg: Ærgerligt der er en mangel i VVM-undersøgelsen siger borgmesteren

19. april 2021 Gråsten

Det er ærgerligt, der er en enkelt mangel i VVM-undersøgelsen, lyder det fra borgmester Erik Lauritzen, der samtidig slår helt fast, at tingene selvfølgelig skal være i orden. VVM-undersøgelsen er grundlaget for, at der kan opføres et biogasanlæg i Kværs.

“Nu skal forvaltningen og Nature Energy se på sagen, så det punkt, der blev underkendt, kan blive undersøgt og arbejdet ind i undersøgelsen”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

I første omgang er det forvaltningen, der sidder med sagen og borgmesteren er endnu ikke ind detaljerne og kan derfor ikke forklare nærmere om, hvilket punkt i VVM-undersøgelsen der er en mangel i og understreger, at der stadig er politiske vilje til, at der bygges et biogasanlæg i Kværs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men grundlaget skal selvfølgelig være i orden og at Nature Energy begyndte at bygge inden klagesager var afgjort, er selskabets eget ansvar”.

Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard vil have en snak med forvaltningen i løbet af tirsdag, hvorefter hun er klar til at fortælle, hvad Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse betyder for opførelsen af biogasanlægget og for Sønderborgs ProjectZero-vision og et CO2-neutralt Sønderborg i 2029, hvor blandt andet biogasanlægget i Kværs, spiller en væsentlig rolle.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...