Biogasanlægget i Kværs er i drift

17. november 2022 Erhverv
Biogasanlægget i Kværs. Pressefoto
Biogasanlægget i Kværs. Pressefoto

Nature Energy har sat sit anlæg i Kværs – nummer 13 i Danmark – i drift.

“Det er en milepæl for os, men først og fremmest er det et vigtigt skridt for den grønne omstilling, at vi får fortrængt de fossile energikilder og erstattet dem med grøn, danskproduceret biogas”, siger driftsleder på anlægget i Kværs, Gudmund Vejbæk Jepsen, i en pressemeddelelse.

De kommende måneder fyldes alle tankene med organisk affald og anlægget forventes at levere fuld produktion i slutningen af januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det grønne gasnet

Biogas ventes at udgøre 40 procent af gassen i gasnettet i Danmark i år og den politiske ambition er, at nå 100 procent biogas i 2030.

Biogas laves blandt andet af gylle, dybstrøelse, madaffald fra de grønne poser under vasken og andre organiske affaldsprodukter.

– Et biogasanlæg er simpelt sagt en meget stor kompostbunke, som vi har kapslet inde i en tank uden ilt, så vi får en sump og så har vi har sat en emhætte hen over og suger det metan og andre gasser, der naturligt afdampes når affaldet rådner. Det er samme proces, som er sket gennem millioner af år og som er endt som naturgas, vi henter fra undergrunden, men her gør vi det bare nu og ved jordoverfladen og bruger de affaldsprodukter, vi har til rådighed”, siger Gudmund Jepsen Vejbæk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når affaldet har afgivet metanen, køres det tilbage til landbruget, hvor det bruges som gødning.

“På den måde er biogas en vedvarende ressource, der er lige så naturlig og vedvarende som sol og vind”.

Nature Energy er verdens førende producent af biogas og biogasanlæg og har foruden de nu 13 anlæg i Danmark, flere anlæg på vej i USA, Canada og flere steder i Europa.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...