Kværs: Biogasanlægs-modstandere skriver til Planklagenævnet

9. juli 2019 Erhverv

Styregruppen bag modstanden mod et biogasanlæg ved Kværs vil have den vedtagne lokalplan erklæret ugyldig og indsender senest den 24. juli et klageskrift til Planklagenævnet.

Samtidig vil gruppen anmode Planklagenævnet om, at klagen får opsættende virkning, så det ikke er muligt for Nature Energy at begynde opførelsen af et biogasanlæg, før Planklagenævnet har behandlet styregruppens indsigelser.

Gruppen skriver i en pressemeddelelse, at man har to væsentlige klagepunkter.

“Det ene er, at man ikke kan placere et industrianlæg i miljøklasse 7 i landzoneområder med argumenter om nærheden til gylleleverandører. Vi finder det ikke dokumenteret, at der er det nødvendige gyllegrundlag i lokalområdet”, siger formanden for styregruppen, Hans Jørgen Vaarbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan se, at Nature Energy nu arrangerer møde i Løgumkloster for at få kontakt til landmænd, der vil levere gylle til Kværs-anlægget. Det er et tydeligt tegn på, at der ikke er nok gylle i vores område, for Løgumkloster kan vel ikke just beskrives som en del af Kværs’ lokalområde. Bliver anlægget i Kværs en realitet, og det samme er tilfældet med Kliplev-anlægget, der er længere fremme, så forudser jeg en kamp om at få den nødvendige gylle til de to anlæg. Det betyder, at gyllen skal hentes langvejs fra, og det vil påvirke hele infrastrukturen og skabe meget tung trafik på veje, der ikke er bygget til det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det andet er, at det er voldsomt at ville opføre et industrianlæg, der støjer 37 db døgnet rundt. Det er måske ikke meget i en by, hvor den gennemsnitlige støj er på 32 db, men herude på landet har vi i store dele af døgnet nær 0 db, så det er en voldsom støj, de nærmeste naboer vil blive udsat for. Det er en katastrofe for vores lokalsamfund”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg.

“Når det er sagt, så håber jeg, at formanden for Nature Energy, Peter Gæmelke, står ved sit ord. På borgermødet udtalte han: “Hvis der ikke er opbakning, kommer det ikke. Vi vil have glade naboer”. Hvis det står til troende, savner vi bare, at Nature Energy meddeler, at de dropper anlægget. Den voldsomme modstand mod biogasanlægget er jo fortsat stigende”, siger Hans Jørgen Vaarbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

-Jeg mener, lokalplanen bærer tydeligt præg af at være hastet igennem, der er mange alt for tynde vurderinger. Nu gennemgår vi planen med vores jurister og kommer med en seriøs klage baseret på jura og bestemmelser og ikke følelser, siger Hans Jørgen Vaarbjerg.

Planklagenævnet har et mål om, at klager behandles indenfor et halvt år, men der kan godt gå længere tid.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Hos OJ Electronics er medarbejdernes trivsel på dagsordenen

6. december 2022 Erhverv

Elektronikvirksomheden OJ Electronics har i efteråret søsat en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes trivsel har stået øverst på agendaen. Her har både medarbejdere og ledere fået værktøjer til, hvordan de individuelt kan arbejde med deres sundhed, robusthed og stresshåndtering. De i alt tre møder er elektronikvirksomhedens ønske om at agere frem for at reagere på den […]

Læs mere...