Biogasmodstanderne i Kværs fortsætter kampen

15. august 2021 Gråsten
Hans Jørgen Vaarbjerg fortæller om 'modstansarbejdet'.
Hans Jørgen Vaarbjerg fortæller om 'modstansarbejdet'.

Søndag var der omkring 100 mennesker samlet i Kværs-Hallen hvor styregruppen fra ’Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ gav et indblik i, hvad der er sket fra start og frem til i dag – og der kom også nogle ord om de kommende skridt.

Tilbageblikket blev givet af styregruppemedlem Hans Jørgen Vaarbjerg, som kom med flere eksempler på, at kommunen på ingen måde inddrager borgerne – og han har også en fornemmelse af, at høringssvar ikke vægtes i forvaltningen.

Tine Brodersen, som også er en del af styregruppen, kunne fortælle, at gruppen i oktober i oktober 2019 klagede til, blandt andre Miljøministeriet over, at der blev bygget på biogasgrunden i Kværs, selvom der ikke var lavet en byggetilladelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Efter vi havde sendt vores klage til myndighederne, så blev den sendt til kommunen, som allerede fra det tidspunkt har vidst, at Nature Energy var i gang med at bygge – og det er jo ikke længe siden, en aktindsigt viste, at Nature Energy faktisk kun havde lov til at grave nogle huller i jorden”, sagde Tine Brodersen.

At kommunen ikke lytter – og bare lader tingene ske, som de nu en gang er besluttet af poltikerne er der ifølge Lars Lenger fra styregruppen flere eksempler på.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lige nu er kommunen i gang med at lave ét stort rensningsanlæg i Sønderborg og her lyttes der ikke til bekymrede borgere. Man lyttede heller ikke til borgerne på Nord-Als, da Genforeningsstenen blev flyttet. I Mommark blev der bygget sommerhuse, som var større end byggetilladelsen tillod – dem bestemte byrådspolitikerne sig for at lovliggøre”, sagde Lars Lenger.

Men selvom alt tyder på, at der kommer et biogasanlæg i Kværs, så er det borgernes plan at sende høringssvar og anke kommunale beslutninger – og hvis sagsbehandlingen af deres klager trækker ud, så kan det give Nature Energy store udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En betingelse for tilskud til biogasanlæg er, at de producerer biogas fra senest 31. december 2022″, sagde Hans Jørgen Vaarbjerg.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...